Rigo Step Parketlak 2 K

Artikel 14 van 22

Rigo Step parketlak 2 K, in 6550 mat, 6560 satijn. De vervanger van Rigo Duo (tot plm. 2018 op de markt). De vernieuwde variant (sinds ~2023) heeft een makkelijke harder: na mengen met de tweede component kunt u het product gewoon 72 uur verwerken!

Voor de duidelijkheid hebben we dit item gesplitst in de 2 glansgraden, zie dus een andere pagina:

Zie hier de pagina voor de MAT 2 k.

Zie hier de pagina voor de SATIJN 2 K.

Zeer slijvast en tevens goed chemicalien- en vochtbestendig. Rigostep 2 k is van het type 2 componenten PU (polyurethaan) lak. Zowel toepasbaar op hout, parket, linoleum, betonlook vloeren voor op o.a. trappen, meubels, tafels, ook in winkels en restaurants. Rigo 2 k toepassen op egaline is goed mogelijk, zie hiervoor ook onze adviesitems. Door de hogere chemische resistentie ideaal voor plekken waar o.a. meer reinigingsmiddelen en huidvetten te pas komen, zoals op keukenkastjes.

Op onbekende ondergronden wordt een test altijd aanbevolen.

Rigo adviseert standaard een systeem met de Grondlak 1 k, daarom presenteren zij de Rigo 2k als aflak. Dit kán zeker zo toegepast worden, op grotere vlakken heeft het gebruik van de Grondlak een prijs- en gebruiksvoordeel. Op kleinere vlakken kan de Rigo 2 k natuurlijk (net als voorheen) gewoon als start- en slotbehandeling ingezet worden.

In mat 6550, satijn 6560. De droogtijd tussen de lagen is plm. 4 uur. Een lak wordt op nieuwe, kale ondergronden normaliter in minimaal 3 lagen opgezet (of 2 lagen lak over de Grondlak). om voldoende laagdikte - en dus duurzame slijtvastheid en reinigbaarheid - te creeren op bijvoorbeeld vloeren en tafels. Een eerste laag schiet meestal ten dele weg in de ondergrond, een tweede laag geeft een geringe film (soms voldoende bij wanden etc.), de derde laag maakt het af.

Oppervlakkig tussenschuren (korrel 220-280) is niet noodzakelijk voor de hechting van de lak (d.w.z. binnen 48 uur) maar meestal wel om de opgeruwde houtvezel weg te halen.

Verstandig is, voor een goede bescherming, het product relatief vol op te zetten en te trachten in de buurt van het aanbevolen fabrieksrendement te komen (10 tot maximaal 15m2 per liter/per laag). Een echt gezonde laagdikte krijgt men met de vuistregel: aantal m2 x 0,3 liter - en door dit vervolgens in 3 lagen (of meer om de benodigde hoeveelheid te halen) op te maken. Mocht u Rigostep Parketlak  2 k met een roller willen verwerken op een belast oppervlak, dan is de Microvezel Roller het aanbevolen type, deze geeft wat meer laagdikte.

In 1 liter (1 laag  plm. 10 - 15 m2 per liter) of 4 liter (plm. 40 - 60m2 per laag).

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 7,25 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar o.a. België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2024 Duller & Co | sitemap | rss