Rigo Step Parketlak 1 K mat 6650

Artikel 12 van 22
€ 15,95 (inclusief btw)

Rigo Step parketlak 6650 mat, topkwaliteit watergedragen (vloer)lak. Zoals de fabrikant zegt: een high-tech polyurethaandispersie. Deze premium parketlak is 1-componentig, dus eenvoudig in gebruik. Helder, niet vergelend en slijtvast.  Rigostep 6650 is mat. D.w.z. normaal mat- voor ultramat zie Skylt. Step parketlak 6650 is de sterkste watergedragen 1-componentenlak verkrijgbaar.

Normaal mat is minder glanzend dan zijdeglans/satin (Zie daarvoor Rigostep parketlak 1k satijn). Een lichte 'sheen', te vergelijken met een doffe wasglans is te verwachten.

Bij vloeren/tafels moet men, uitgaande van kaal hout, altijd tenminste 3 lagen opzetten. De eerste laag trekt grotendeels in het hout. Men kan voor een voordeliger eerste laag op een groter oppervlak ook de Rigostep Grondlak inzetten. Tafels worden chemisch zwaarder belast dan vloeren, denk daarbij eerder aan de 2 komponenten versie voor hogere duurzaamheid.

De houtvezel komt vaak omhoog bij de eerste laklaag, oppervlakkig schuren met korrel 220-280 haalt dat weg. Rigo zelf adviseert meestal pas na laag 2 te schuren, teneinde de lak niet teveel weg te schuren. Voor de aanhechting van de lak zelf is het overigens niet nodig tussen de lagen te schuren, als men tussen 3 uur en 36 uur de volgende laag opzet. Onze ervaring is dat met handmatig, oppervlakkig schuren de houtvezel zeer snel weggehaald wordt en dat de zorg door de laag te schuren niet terecht is. Bij gebruik van een zware machine is dat natuurlijk anders (de klant waar Rigo op mikt is de parketeur), maar dit is ook niet nodig. Pas na de tweede laag schuren heeft ons inziens het risico dat de opgekomen houtvezel (dit voelt dus ruw aan) teveel gefixeerd wordt. De mate waarin vezel opkomt, verschilt sterk. Lamel-parket eiken van een wat voordeliger soort heeft dat vaak sterk, waar massief hout nagenoeg vlak blijft. Een tweede en derde laag geven de benodigde slijtvaste, perfect reinigbare film. Hierbij is het aantal lagen in principe ondergeschikt aan de hoeveelheid gebruikte lak: watergedragen lakken worden vaak veel te dun opgezet.

Een duurzame laag verkrijgt men door tenminste 0,25 tot 0,3 liter te verwerken per vierkante meter. Dit leidt tot de rekensom: aantal vierkante meters x 0,25 = benodigde hoeveelheid lak. E.e.a. hangt natuurlijk sterk af van houtsoort en belasting. Bij berekening met eerst 1 laag Grondlak an men rekenen met m2's x  0,16 = de wenselijke hoeveelheid lak voor 2 lagen aflak.

Glansgraad: mat. Overschilderbaar na 3-4 uur.

In 250 ml (eigen afvulling voor kleiner oppervlak), 1 liter of 4 liter.

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 7,25 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar o.a. België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2024 Duller & Co | sitemap | rss