Rainbow Color Primer isolerende vloerverf

Vorige Artikel 4 van 7 Volgende
€ 8,95 (inclusief btw)

Rigostep rainbow color primer (een hele mond vol) is een watergedragen dekkende vloerverf met isolerende eigenschappen, gemaakt voor eiken. Eiken heeft inhoudsstoffen - looizuren en tannines - die gewoonlijk doorbloeden (geel-bruine vlekken geeft) in een watergedragen (vloer)verf. Daarom is een isolerende verf zeer wenselijk!

Kies voor naaldhout en hardhout een andere isolerende methode: eerst een synthetische isolerende primer of een geheel oliebasis systeem.

Rainbow color primer is een product dat van zichzelf ook sterk is, echter bedoeld is in een systeem als voorlak (de dekkende laag op een vloer), gevolgd door een blanke aflak.  Rainbow Color Primer mengen we a la minute in alle lichte dekkende kleuren. Donkere kleuren kunnen ook gemaakt of hier besteld worden, deze basis hebben we in huis maar minder groot voorradig (+ 1-2 werkdagen bestelduur bij onvoldoende in huis).

(Terzijde: Duller & Co biedt u als wit de RM white aan, of mengt lichte kleuren vanuit deze Ready - mixed white basis. Deze basis is dekkender dan de basis wit en dat is gunstig voor u. Deze basis is duurder voor ons maar dat rekenen we u niet door).

Kiest u Rainbow color primer, dan zijn de blanke aflakken van Rigo (zie beneden) het meest geschikt, zoals de Skylt, de Rigo parketlak 1 k of 2 k.

Een blanke slijtlaag over een dekkende vloerverf (mits compatibel, niet vergelend etcetera) werkt qua duurzaamheid van de vloerverf perfect. Een goede blanke laag is toch wat sterker dan de dekkende (dit kan namelijk hetzelfde product zijn, maar dan niet verzwakt door het pigment). Men moet eerst door de blanke lagen lopen voordat men de dekkende laag door gaat slijten. In onze vorige winkel hadden we een vloer die ruim 15 jaar in dit systeem (watergedragen dekkend 1 komponent - blank 1 komponent) zat, zonder visuele slijtage van de dekking.

Voor het schilderen van eiken met een vloerverf in technisch donkere kleuren kunt u eventueel ook kiezen voor de andere dekkende vloerverf opties. In donkerder kleuren zal doorslag veel minder opvallend zijn (garanties zijn niet te verstrekken).  Wilt u geen risico lopen, gebruik dan wel deze Rainbow Color primer of één van de andere isolerende opties.

Het aanbevolen rendement hangt mede af van de gekozen kleur. In principe is egale dekking normaliter wenselijk. Met een witte vloerverf moet dan vrij vol worden opgezet om de dekking te bereiken, ongeveer 10m2 / liter per laag, in 2 lagen. Met een grijs o.i.d. kan men een stuk dunner werken (er is echter wel voldoende product nodig om te isoleren). In de regel wordt wel altijd in (tenminste) 2 lagen gewerkt voor de dekkende laag - ook hierin geeft laagdikte duurzaamheid op den duur. Raadzaam is wel niet dunner te strijken dan plm. 14m2/liter (per laag).

Droogtijd tussen de lagen is 2/3 uur.

Het productinformatie - blad van de leverancier vindt u hier.

 

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,50 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2021 Duller & Co | sitemap | rss