Skylt original 5510

Artikel 1 van 19 Volgende
€ 28,95 (inclusief btw)

Skylt original 5510, de absoluut ultramatte multiprotector, de 'onzichtbare bescherming'. Skylt wordt door ons zeer voordelig (meestal zijn we de goedkoopste Skylt leverancier, kijk naar de  incl. BTW prijs (!)) en zeer goed voorradig bij Duller & Co. Door ons geleverd met maatspuit en opdeeladvies voor de verharder.

Skylt original wordt het meest toegepast op hout of kurk, zoals houten vloeren, kasten en wandbetimmeringen. Ook wordt het toegepast op steenachtige ondergronden (zie ook de nieuwe Skylt sealer beton 5030) en over (licht gekleurde) krijt- en muurverven. Skylt original is bedoeld voor relatief lichte houtsoorten zoals eiken, grenen, vuren en berken (multiplex). Voor donkerder ondergronden,  ook al bij notenhout gebruik Skylt titanium. Met de Skylt Original ontstaat er mogelijk een onregelmatige witte waas op donkere ondergronden.

Op blonde houtsoorten hout heeft Skylt lak unieke eigenschappen:

- het hout verandert door de lak niet van kleur, het wordt niet donkerder

- de lak is echt ultramat dus de ondergrond lijkt onbehandeld

- de bescherming (hechting, slijtvastheid en chemische resistentie) van deze 2 komponenten watergedragen PU is zeer goed.

- de lak werkt als een UV-filter, het hout blijft veel meer de originele houtkleur behouden in de loop van de tijd.

Skylt is een lak, dus het wordt toegepast in meerdere lagen. Op kaal hout worden normaliter 3 lagen toegepast.

Droogtijd:

 De droogtijd tussen de lagen is plm. 4 uur. Oppervlakkig tussenschuren (korrel 220 - 280) is niet noodzakelijk voor de hechting van de lak (d.w.z. binnen 48 uur) maar meestal wel om de opgeruwde houtvezel weg te halen.

Rendement: 

Verstandig is, voor een goede bescherming, het product relatief vol op te zetten en te trachten in de buurt van het aanbevolen fabrieksrendement te komen (10 tot maximaal 15m2 per liter/per laag). Net als bij iedere andere lak is het advies om kaal hout in minimaal 3 lagen af te werken, dit advies geldt ook voor tafels. Een echt gezonde laagdikte krijgt men met de vuistregel: aantal m2 x 0,3 liter - en door dit vervolgens op te maken (in 3 x aanbrengen of desnoods vaker, tot de lak op is). De aanbevolen microvezelroller geeft wat meer laagdikte dan een viltroller. Voor minder belaste oppervlakken is een viltroller (zoals de anza rollers) ook prettig in verwerking. N.B. nieuw is de Skylt grondlak 5020, deze kan als iets eenvoudiger eerste laag dienen voor de Skylt original.

Praktijkvoorbeeld berekening:

U heeft 30m2 vloer. 30 x 0,3 (de vuistregel van de fabriek) = 9 liter benodigd voor 3 gezonde lagen. Deze berekening is hetzelfde als uw aantal m2 x 3 lagen, gedeeld door 10. Deze 10 staat voor het aantal m2's dat u idealiter met een liter lakt. 30 x 3 lagen = 90 m2 totaal te coaten, 90 : 10 = 9 liter lak.

Veel mensen vinden het in de praktijk moeilijk dit rendement te behalen, dit geldt voor alle watergedragen lakken. Men strijkt en rolt snel veel te dun en men bereikt zodoende niet de laagdikte die een zeer lange levensduur garandeert. Vanuit dit oogpunt kunt u ook de berekening aanpassen  op uw situatie (slaapverdieping, weinig belaste vloer): reken dan met bijvoorbeeld 15 m2 / liter (bij de 30m2 als voorbeeld genoemd levert  dat op: 30 x 3 = 90 gedeeld door 15 = 6 liter totaal voor 3 lagen. Dunner zouden wij het nooit  adviseren en natuurlijk  gaat een dikkere laag altijd langer mee.

Met de nieuwe Skylt grondlak 5020  zou dit voorbeeld (30 m2) uitkomen op 2, maar eigenlijk wel 3 liter grondlak (eerste laag heeft wat meer zuiging) en 4 liter Skylt lak 5510 voor de 2 vervolglagen. Grondlak gebruiken komt niet altijd voordeliger uit op een kleiner oppervlak en is geen must, wel is het makkelijk voor de eerste laag.

Mengen: 

Voor een nieuwe laag moet een nieuwe hoeveelheid Skylt worden gemengd met de verharder. Na het mengen van de basis en de verharder heeft u 3 uur tijd om de lak te verwerken. Na 3 uur en langer líjkt de lak nog goed bruikbaar, maar de doorharding is niet meer optimaal. U kunt de lak verdelen aan de hand van de sticker die we op de Skylt plakken (hoeveel m2 wilt u in één keer lakken?). Verdelen van de basis kan met een maatbeker (bijv. een inzetvaatje). De verharder (verhouding met harder is 6,4 ml l harder t.o.v. 100 ml basis  ) kan met het door ons meegeleverde maatbekertje / maatspuitje als mini-maatbeker (vul van boven en houdt de spuitopening dicht) worden afgemeten. N.B. bij de halve liter is opdelen van de harder mogelijk, maar het is mogelijk dat het weinige beetje verharder ondertussen uithard. Meubelmakers die vaak Skylt hanteren bestellen vaak extra harder mee). 

Klik hier voor de technische fiche van de fabrikant.

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,95 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2023 Duller & Co | sitemap | rss