Rigo Step Parketlak 1 K satijn 6660

Vorige Artikel 10 van 19 Volgende
€ 15,95 (inclusief btw)

Rigo Step parketlak 6660 satijn, topkwaliteit watergedragen (vloer)lak. Zoals de fabrikant zegt: een high-tech polyurethaandispersie. Deze premium parketlak is 1-componentig, dus eenvoudig in gebruik. Helder, niet vergelend en super slijtvast. Rigostep 6660 satijn is zijdeglanzend, er is ook de normaal matte Rigo Parketlak 1k 6650 mat.

Bij vloeren/tafels moet men, uitgaande van kaal hout, altijd tenminste 3 lagen opzetten. De eerste laag trekt grotendeels in het hout. Men kan voor een voordeliger eerste laag op een groter oppervlak ook de Rigostep Grondlak inzetten. Tafels worden chemisch zwaarder belast dan vloeren, denk daarbij eerder aan de 2 komponenten versie voor hogere duurzaamheid.

De houtvezel komt vaak omhoog bij de eerste laklaag, oppervlakkig schuren met korrel 220-280 haalt dat weg. Rigo zelf adviseert meestal pas na laag 2 te schuren, teneinde de lak niet teveel weg te schuren. Voor de aanhechting van de lak zelf is het overigens niet nodig tussen de lagen te schuren, als men tussen 3 uur en 36 uur de volgende laag opzet. Onze ervaring is dat met handmatig, oppervlakkig schuren de houtvezel zeer snel weggehaald wordt en dat de zorg door de laag te schuren niet terecht is. Bij gebruik van een zware machine is dat natuurlijk anders (de klant waar Rigo op mikt is de parketeur), maar dit is ook niet nodig. Pas na de tweede laag schuren heeft ons inziens het risico dat de opgekomen houtvezel (dit voelt dus ruw aan) teveel gefixeerd wordt. De mate waarin vezel opkomt, verschilt sterk. Lamel-parket eiken van een wat voordeliger soort heeft dat vaak sterk, waar massief hout nagenoeg vlak blijft. Een tweede en derde laag geven de benodigde slijtvaste, perfect reinigbare film. Hierbij is het aantal lagen in principe ondergeschikt aan de hoeveelheid gebruikte lak: watergedragen lakken worden vaak veel te dun opgezet.

Een duurzame laag verkrijgt men door tenminste 0,25 tot 0,3 liter te verwerken per vierkante meter. Dit leidt tot de rekensom: aantal vierkante meters x 0,25 = benodigde hoeveelheid lak. E.e.a. hangt natuurlijk sterk af van houtsoort en belasting. Bij berekening met eerst 1 laag Grondlak an men rekenen met m2's x  0,16 = de wenselijke hoeveelheid lak voor 2 lagen aflak.

Glansgraad step satijn: zijdeglanzend. Overschilderbaar na 3-4 uur.

In 250 ml (eigen afvulling voor kleiner oppervlak), 1 liter of 4 liter.

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,95 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2023 Duller & Co | sitemap | rss