-36%

Skylt grondlak 5020

Artikel 4 van 20
€ 60,20 € 38,50 (inclusief btw)

Skylt grondlak 5020, de grondlak voor onder Skylt original. De grondlak is niet veel voordeliger dan de aflak Skylt original - veel van wat Skylt bijzonder maakt zit ook in dit product - maar wel makkelijker in gebruik op een groter vlak. Het is immers maar 1 component, mengen met harder en dus verhoudigen uitrekenen of rekening houden met een beperkte verwerkingsduur is hierbij niet nodig. Skylt grondlak van Rigo is verder zo ingesteld om optimaal te kunnen verwerken zonder aanzetten.

Skylt grondlak 5020 is de grondlak die net als Skylt original de houtgloed niet verdiept, het hout blijft de originele optiek in principe volledig behouden. Skylt 5020 is alleen geschikt voor lichtgekleurd hout, zoals eiken en naaldhout. Men past 1 laag Skylt grondlak toe onder de Skylt original. Op lichte houtsoorten kan men natuurlijk ook met Skylt titanium 5550 afwerken, echter de kleur van het hout zal dan alsnog iets verdiepen. Als deze verdieping / opkleuring echt wenselijk is, kan men uit dat oogpunt beter 3 x Skylt titanium opzetten.

De systeemopbouw is als volgt als men werkt met grondlak 5020:

- voorschuren P120; -1 x Skylt grondlak 5020 met rendement plm. 8-12 m2 per liter,

-droogtijd 3-4 uur; oppervlakkig tussenschuren (vezel komt meestal omhoog) P180 tot P240, -aflakken met 2 lagen Skylt original.

Men kan er ook voor kiezen eerst te ''wateren'' om de houtvezel kwijt te raken. Daartoe bevochtigt men het hout eerst met een doek, laat de vezel opkomen en schuurt deze weer weg. Echter, bij eiken geeft wateren risico op vlekken, dus wij adviseren meestal 'gewoon' licht schuren tussen de lagen. Rigo adviseert niet te schuren na laag 1 maar pas na laag 2 (Skylt of grondlak), omdat men dan de hele opbouw weer weg kan schuren of kanten doorschuurt - zulks is nooit onze ervaring bij handmatig oppervlakkig tussen schuren. Dit (zeer) oppervlakkig schuren voldoet ook altijd om die vezel even weg te halen. In onze optiek moet men de opgekomen vezel niet te veel fixeren met een tweede laag lak, dat is het nadeel van pas na laag twee schuren.

In 1 liter of 4 liter voor minimaal 8, vaker 10 tot 14m2 per liter (14 of meer op staande oppervlakken van niet te zuigend materiaal zoals geschaafd massief naaldhout en eiken).

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 7,25 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar o.a. België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2024 Duller & Co | sitemap | rss