Royl olie 1 k 4550

Vorige Artikel 5 van 44 Volgende
€ 17,50 (inclusief btw)

Voorheen Corcol van Aquamarijn - tegenwoordig Royl oil 1 k van Rigo geheten, de oplosmiddel- en watervrije olie die in 1 laag vult, gemaakt van hoge kwaliteit lijnolie (door Rigo zelf gewonnen in Nederland) en Chinese Hout-/Tungolie. Ideaal voor houten vloeren, tafels, meubels. Ook op steenachtige ondergronden toe te passen als zeer goed beschermende impregneer (alkalische, cementgebonden ondergronden dienen wat ouder te zijn zodat de alkaliteit (Ph-waarde) gedaald is). 

Royl is er in blank of 23 standaard tinten. Voordelig bij Duller & Co. Royl 1k vloerolie is te kleuren met de Color for oil mengkleuren. Ook zijn er kant- en klare testers van deze kleuren. (De tester is goed voor oppervlaktes tot maximaal 2m2, zoals een tafel).

Het grote voordeel van een oplosmiddelvrije natuurlijke drogende olie: 1 laag is voldoende. De slim verkookte lijnolie in de Royl olie kan enorm goed indringen in de fijne capillaire ruimtes in het hout, lijnolie bestaat uit zeer kleine moleculen (zeker in vergelijking met synthetische alkyd- en polyurethaanolie). Mede daardoor heeft Corcol geen verdunning zoals terpentine nodig, het trekt toch goed in. Natuurlijke olie is soepel en spanningsarm. Doordat de verdunning niet nodig is, vult men het hout met olie en niet met iets waarvan een flink deel weer verdampt. De chinese houtolie en de specifieke verkoking in de Royl 1 k  zorgt voor een snelle droging.

Werkwijze: opzetten, verdelen en volledig 'droog'wrijven met lappen. 1 laag is voldoende. N.b. en let op! lappen met drogende olie kunnen zelf ontbranden. Altijd uithangen of juist zuurstofarm opbergen.

Als beits is Royl 1 k ook perfect: een gekleurde oplosmiddelvrije olie is de makkelijkste beits, qua aanzetloos verdelen. Een groot vlak (vloer) beitsen is vaak een uitdaging, men moet vlot, snel en kundig verdelen wil men de aanzetten beperken. Met oplosmiddelvrije olie is het haast onmogelijk aanzetten te creeeren. Men kan rustig de tijd nemen, een 'dubbele' laag olie geeft geen extra kleur. Alleen de tekening van het hout, de zuigingsverschillen in het hout spelen een rol. In de professionele vloerwereld wordt een snelle variant van de Royl, de Skylt (direct) overlakbare kleurolie. ook van ursa paint/aquamarijn) veelal gebruikt om te beitsen en de dag daarop watergedragen te lakken met bijvoorbeeld Skylt.

Tafels en aanrechtbladen: hiervoor raden wij de inschuur-methode aan. Zet de olie op (licht overtollig) en neem een polijstpapiertje, aanbevolen korrel is 1200. Maak een schurende beweging met de richting van de nerf mee. Wat er gebeurt: de licht natte laag olie op het hout schuurt u in, u maakt ongemerkt een polijstpasta van hout en olie. Dit verdicht het hout door de porien te vullen en het hout natuurlijk gladder te maken. Na dit inschuren (dit kunt u zo kort / lang doen als u zelf plezier geeft) nog goed droogwrijven met een katoenen lap. Na doorharding (altijd belangrijk!) zal het oppervlak nog veel resistenter zijn tegen vlekken, sauzen, wijn, koffie etc. geven zeer langdurig geen vlekken. Meubelmakers rapporteren dat na twee weken ook een hete pan geen enkel probleem is.

Rendement van Royl 1 k voorheen Corcol: 15-30 m2 per liter. Voor alle technische fiches van de fabrikant klik hier.

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,95 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2023 Duller & Co | sitemap | rss