Skylt titanium 5550

Vorige Artikel 4 van 19 Volgende
€ 52,95 (inclusief btw)

"Skylt titanium, donker hout onzichtbaar beschermd" is de slogan. Skylt titanium is een echt ultramatte zeer sterke 2-komponenten watergedragen polyurethaan. Duller & Co levert er menginstructies en maatspuitjes gratis bij. Voor de duidelijkheid: inclusief harder geleverd natuurlijk.

Waar deze vorige Skylt titanium nog op 3 punten verschilde van Skylt original, is dit teruggebracht tot 1 verschil met original: Skylt titanium 5550 is gemaakt voor donkerder houtsoorten. Dit wil zeggen: Skylt titanium 5550 geeft normaliter geen risico op vorming van een witte waas op donkerder en / of zuigender ondergronden (Skylt original wel), maar wel opkleuring - de houtgloed verdiept iets. Dit gaat blijkbaar hand in hand, we zien dit ook met andere ultramatte finishes. N.B. op andere sites lezen we nog wel dat de Titanium 5550 meer vaste stof heeft (2 lagen is 3 normale laklagen) en dat het sterker is dan Skylt original. Dit is foutieve informatie! Dat wil niet zeggen dat Skylt titanium zwak is, de Skylt lakken zijn sowieso bijzonder sterk. De verhouding harder : lak is niet helemaal gelijk aan die van de original, het zou kunnen dat de titanium alsnog chemisch iets sterker is.

Donkerder houtsoorten, waar noten ook al onder valt, kunnen het best met Skylt titanium gelakt worden in plaats van met Skylt original. Skylt titanium 5550 is even sterk als Skylt original. De speciale formulering zorgt er voor dat geen witte waas ontstaat terwijl het wel echt even ultramat is (het heeft de matheid van onbehandeld hout of is zelfs nog matter onder een lage hoek)  als Skylt original.

Over het verschil met de vorige variant: de voormalige variant had wat minder oplosmiddel (men kocht meer lak en minder water) en was gering sterker, deze 2 verschillen gelden niet bij de Skylt titanium 5550. De redenen hiervoor: de verwerkbaarheid is uiteindelijk toch beter met een gebruikelijke formulering qua vaste stof - oplosmiddel (de dikkere variant gaf wel eens aanzetten) en Skylt original is gewoon heel sterk, dus Titanium ook. De verwerkbaarheid en de duidelijkheid waren dus redenen om dit product te wijzigen. De prijs is een ietsje lager dan die van de vorige variant.

In 1 liter of 4 liter.Rendement per liter bij voorkeur tussen de 10-12 m2.

Watergedragen lakken brengt men op kale ondergronden in de regel aan in 3 lagen of meer. Per m2 per laag wil de fabriek graag dat men 0,1 liter verwerkt - dus 10 m2 = 10 x 0,1 x 3 lagen = 3 liter. Een praktisch rendement waar wij mee rekenen is 12 tot 16 m2 per liter. Men vindt het namelijk i.h.a. moeilijk om zeer vol te werken en lak strijkt gemakkelijk dunner uit. Let op, het gaat qua slijtvastheid/bescherming natuurlijk om de sterkte van het product, gecombineerd met de laagdikte. Daarom is het wenselijk om voor een vloer wel te trachten niet te dun te werken en een bepaalde hoeveelheid gewoon op te maken. Een mooi streven is om in 3 lagen tenminste plm. 0,25 liter per laag te verwerken voor een vloer (fabrieksadvies is 0,3 liter). Zo komt men bijvoorbeeld op de volgende som: 24 m2 vloer x 0,25 liter lak = 6 liter totaal benodigd.

Werkwijze: basis goed schudden. Benodigde hoeveelheid uitgieten door het meegeleverde lakzeefje. De harder bijvoegen, roeren, 10 minuten laten staan en nogmaals roeren. Verwerken binnen 2 a 3 uur voor een optimale eindsterkte. Gebruik goede lakkwasten of lakrollers (mohair of microvezel voor meer laagdikte). Voorschuren van hout P120 tot 180. Tussenschuren (P220-280) alleen noodzakelijk om de opgekomen houtvezel of stof weg te halen, niet voor de hechting van de lagen onderling als men we binnen 48 uur de volgende laag toepast. Stofdroog plm. 1 uur. Overschilderbaar na 4 tot 5 uur. Voor iedere laag dient men een nieuwe mix te maken met de tweede component. De aanwijzingen en maatspuitjes die Duller & Co standaard meelevert helpen daarbij, dit is voor iedereen goed te doen leert de ervaring.

N.B. gebruik geen Skylt grondlak! Deze grondlak is gemaakt voor de Skylt original.

N.B. op kops hout, zoals een plak boomstam als blad, is er alsnog het risico van de 'witte waas'!!

N.B. bij voorkeur het effect altijd testen op ongebruikelijker houtsoorten of over beitsen. Voor een test kan men de basiscomponent gebruiken, zonder de harder.

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,95 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2023 Duller & Co | sitemap | rss