Skylt overlakbare kleurolie 2 k 5052 zwart/black

Vorige Artikel 8 van 19 Volgende
€ 77,50 (inclusief btw)

- 1 liter voor 25-50m2.

Skylt (direct) overlakbare kleur-olie in 5052 zwart / black.


Skylt olie 2 K is de oplosmiddelvrije en daardoor esthetisch perfect verwerkende beitsolie. Aan de olie wordt de verharder (deze zorgt voor de snelle aanharding) en een kleurpigment toegevoegd. Skylt overlakbare kleurolie is specifiek gemaakt als beits onder (watergedragen) lak.

De getoonde kleur ''Pitch B20'', dit is in het aanbod van Rigo de meest zwart kleurende olie, ontstaat door de zwarte 2 k olie te mengen met een extra dosering pigment (color for oil) nr 20. Zie de keuze bij de getoonde prijzen, óf alleen de zwarte olie, óf de olie plus extra zwart pigment.

N.b. een olie kleurt normaliter niet intens zwart op normaal zuigend hout. Door de combinatie van het nawrijven van de olie (dat moet) en doordat de olie zelf makkelijker in de ondergrond trekt dan het pigment, wordt bij dat nawrijven ook veel zwart weggehaald. Dit karakter maakt het wel in principe de makkelijkste beits voor een groot vlak (aanzetten krijgt u normaliter echt niet, het volgt het hout) maar dit houdt ook in dat er geen zeer intense tint ontstaat. Zoekt u een min of meer bijna dekkend zwart, dan zal eerst gebeitst moeten worden met een ander type beits zoals watergedragen kleurbeits van Traelyx.

De olie volgt puur de zuigingsverschillen in het hout. Overtollig product wrijft men weg. Het oplosmiddelvrije karakter zorgt voor de soepele en aanzetvrije verwerking van het beitsen, heel anders dan waterbeits of lakbeits. Dit is het beitstype dat de normale moeilijkheden van beitsen naar het verleden verwijst. De kleur in het product volgt puur het hout, in principe zijn aanzetten en kleur doublures onmogelijk. Als het hout niet goed (ten dele niet kaal) of zeer grof geschuurd (krassen) is, dan wordt dat natuurlijk wel zichtbaar - zoals elke vorm van beits dat dan zou tonen. Daarnaast vult de olie het hout direct, de beits vervangt dus 1 laag lak. Opruwing van houtvezel ontstaat normaliter ook echt niet met een olie (wel als men direct met watergedragen beitsen of lakken werkt). Skylt overlakbare kleurolie is vanwege dit karakter perfect esthetisch en vullend beitsen, gevolgd door een jarenlang onderhoudsvrij finish - de lak. Deze makkelijk kleurende beits-eigenschappen treft men dus ook bij bijvoorbeeld gekleurde oplosmiddelvrije olie zoals Corcol (Royl ) 1 of 2 k olie (die niet gemaakt zijn om af te lakken, gewoon olie als afwerking dus).

Deze beits is gemaakt om 'direct' - zodra het hout bij goed droogwrijven met een doek geen kleur meer afgeeft - over te kunnen lakken met bij voorkeur Skylt titanium (niet de original, deze geeft het risico op witte vlekken over de donkere olie!). Duller & Co adviseert liefst langer aan te houden tussen olie en lak, zoals 24 uur.

Het toepassen van andere watergedragen lakken die meer glans geven dan het ultramatte Skyklt titanium is ook mogelijk, vanwege de unieke hechtingseigenschappen afficheert de fabrikant tenminste 1 laag Skylt titanium te gebruiken.

Net als bij andere echte (oplosmiddelvrije) olie dient de overtollige Skylt kleurolie verwijderd te worden. Door de wijze waarop het olie-kleurmengsel het hout impregneert zal plaatselijk royaler aangebrachte olie of langere inwerktijd niet tot zwaarder gekleurde plekken leiden. Ook heeft men voldoende tijd om de olie na te wrijven. Handmatig gebeurt dat in niet al te grote vlakken, enkele vierkante meters opzetten en droogwrijven. Wel moet de olie (de basis plus de 2e component) na menging binnen 3 uur verwerkt worden. Duller & Co voorziet in een maatspuit en mengverhouding voor eventueel opdelen.

In 1 liter voor plm. 25-50m2, sterk afhankelijk van de zuiging natuurlijk.

Let op! Skylt kleurolie moet altijd impregnerend verwerkt worden, alle overtollige olie dient binnen 45 minuten verwijderd te worden! 

Let op! Lappen met drogende olie dienen zuurstofarm opgeborgen te worden of zuurstofrijk uitgehangen te worden ivm broei-brandgevaar.

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,95 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2023 Duller & Co | sitemap | rss