Blackened bronze base coat en patina

Artikel 7 van 7
€ 13,95 (inclusief btw)

De blackened base coat van Modern options, voor het creëren van een gepatineerde bronskleur. De basislaag behelst een donkere bronsverf. Eigenlijk is brons goudkleurig, echter echt brons (koper en tin-legering) wordt voor beelden normaliter gepatineerd tot een bruin- tot zwartachtig diep donker goud met vaak de kenmerkende groene zweem.

Op zuigende ondergronden zoals kaal hout of gips, maar ook op dichte ondergronden zoals metalen of harde kunststoffen is een eerste laag zwarte hechtprimer zoals deze ideaal.

De basislaag Blackened bronze geeft een impressie van deze donkere bronskleur. Deze verder egale laag is bedoeld om te patineren met groene of blauwe patina. Net als een echt brons ook witgroen koper-patin kan ontwikkelen, geeft deze chemische patina over de koperhoudende Blackened bronze verf een mooi, kenmerkend patin. Door het patin verdwijnt wel de metallische zweem, het wordt een donker geoxideerd effect. Er is een groene patina en een blauwe patina, deze laatste geeft een marginaal blauwer patina dan de groene.

in 118 ml, voor plm. 0,75 m2 in 2 laagjes of 473 ml voor 3 / 3,5 m2.  De watergedragen blackened bronze verf wordt in 2 lagen opgezet, met een tussentijd van een uur. Over de tweede nog verse laag (na een aantal minuten) wordt de patina gezet. Het kenmerkende patina ontwikkelt zich in enkele uren.

N.B. Alleen een combinatie van de Blackened bronze basislaag en 1 van de patina's geeft een effect! Alles is los bestelbaar of per set, kijk goed naar de geboden opties.

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 7,25 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar o.a. België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2024 Duller & Co | sitemap | rss