Slagmetaal goudkleur los en vast op vloei

Artikel 1 van 7
€ 5,95 (inclusief btw)

Slagmetaal is zoals de naam zegt geslagen metaal, in dit geval dun geslagen. Niet te dun, dit waarborgt een goede verwerking en kwaliteit - onze kwaliteit is van premium Duitse makelij. 

Slagmetaal goudkleur is bladmessing (een legering van koper met zink, metzink (messing) dus. Dit dunne bladmetaal kan geplakt worden met een plakmiddel voor bladgoud. Slagmetaal kleur 2,5 is de meest voorkomende kleur, het is een helder maar warm goud.

De traditionele oliemixtion of de watergedragen snelmixtions zijn de meest gebruikte lijmen voor het slagmetaal. Zie ook de gebruiksaanwijzing ''vergulden met slagmetaal''.

Daar het slagmetaal geen edelmetaal is moet het voorzichtig behandeld worden, wil men geen mogelijke sporen van oxidatie. Draag handschoenen bij verwerking. Lak het slagmetaal desgewenst af met een schellakvernis of een metaalvernis. Voor sterker belaste oppervlakken, zoals een tafeltje o.i.d. is een lak zoals Diaglass te prefereren.

'Infinity' Erik Wuthrich

 

 

 

 

 

 

Permacoll, slagmetaal los op vloei kleur 2,5 en schellakvernis blank - 'Infinity' door Erik Wuthrich 

DE BESCHIKBARE MATEN EN SOORTEN (LOS OF VAST OP VLOEI).

Los op vloei: alle blaadjes liggen los tussen velletjes papier of los op elkaar (maat 16 x 16 cm). Men kan dit eaxcter hanteren door een gevouwen A4tje te gebruiken waar men de velletjes inlegt. Gebruik dit als transportsteun (van de tafel naar het te plakken object, de muur bijvoorbeeld) en/of knip naar wens kleinere stroken door het A4tje te verknippen, waarbinnen het goud. Hierin zijn de volgende maten:

-boekjes van 25 vel 14 x 14 cm (= 0,49m2 minus verlies bij plakken, overlap etc.)

-10 boekjes van 25 vel 14 x 14 cm (4,9m2 minus verlies)

 -100 vel 16 x 16 cm (=2,56m2 minus verlies - n.b. wat dunner dan de kleine boekjes 25 vel)!

-500 vel 16 x 16 cm (=12,8m2 minus verlies - n.b. wat dunner dan de kleine boekjes 25 vel)!

Vast op vloei: ieder blaadje zit op een vloeiblad geduwd, zodat men eenvoudiger kan plakken en knippen. Let op, wasresten van het vloeipapier kunnen mogelijk problemen geven bij aflakken! Wilt u aflakken bestel dan liever los op vloei.

- boekjes van 25 vel 14 x 14 cm vast op vloei (= 0,49m2 minus verlies)

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 7,25 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar o.a. België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2024 Duller & Co | sitemap | rss