Kreidezeit kalkverf (marmermeel putkalk) voor binnen en buiten

Artikel 9 van 12
€ 46,95 (inclusief btw)

Deze kalkverf van Kreidezeit is puur natuurlijk en ook in wit goed dekkend. Veel kalkverven bevatten geen extra dekvermogen buiten de kalk zelf. Het vulmiddel op basis van fijn wit-marmerpoeder in deze verf geeft een zeer goed dekkend product. Bijkomend voordeel: het is een mooie kleur wit (sterk gelijkend op "gewoon" muurverf wit, en zonder referentie daarvan niet te onderscheiden. Naast een staal titaanwitte verf ziet men dat het een fractie zachter is).

De verf is actief schimmelwerend, ademend en oplosmiddelvrij. Dat maakt de verf ook vrijwel reukloos en vaak geschikt voor snel allergisch reagerende mensen (hoewel dit natuurlijk van persoon tot persoon varieert). De dekking van kalkverf krijgt zijn beslag als het water uit de verf verdampt, in natte toestand is de verf vrij doorschijnend. Bij een nieuwe laag of 2e laag verkrijgt men ook dit effect: door het benatten van de eerdere laag lijkt het in eerste instantie nergens naar. Blijf niet te lang op dezelfde plek rollen of kwasten, de droging doet de rest. Kalkverf kan zelf aangekleurd worden met kalkbestendige pigmenten. De "keerzijde": kalkverf is licht veegvast, dat wil zeggen dat die vast zit als er met de droge hand langs gewreven wordt die niet tot nauwelijks afgeeft maar dat de verflaag niet met een droog of nat doekje gereinigd kan worden.

Kalkverf in een kleur zal altijd lichter drogen dan nat aangekleurd. Ook zal aangekleurde kalkverf altijd de kenmerkende kleur ''vleug'' geven en nooit geheel strak, opaque opdrogen. Daarom moet een gekleurde kalkverf ook altijd met een kwast worden aangebracht (zoals een platte brede spalter), om niet het risico te hebben de roller in het effect te zien.

Het rendement ligt op zo'n 7m2/liter. Kalkverf wordt meestal iets met water verdund om makkelijker te verwerken. Zeker op een zuigende ondergrond, zoals een tweede laag kalkverf over de kalkverf zelf dus, moet men voldoende verdunnen om de verf soepel aan te kunnen brengen.

Kalkverf wordt op stuc voorgestreken met universele vega caseïnegrondering.

 

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 7,25 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar o.a. België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2024 Duller & Co | sitemap | rss