Uula Into

Artikel 14 van 22
€ 57,95 (inclusief btw)

-Watergedragen, sneldrogende natuurlijker zijdeglanzende lakverf. Voor WIT en STANDAARDKLEUREN klik hier.

-Mengbaar in (bijna) alle verfkleuren, vul uw kleurcode / naam in!

Uula Into is een watergedragen dekkende verf op basis van lijnolie, zonnebloemolie en sojaolie. Into is stofdroog na 1 uur. De verf is (zeker voor een natuurlijke verf) sterk en leverbaar in alle mengkleuren (bijna alle waaiers)! De verf is volledig kunststof- en kunsthars vrij en heeft echt bijna geen geur. Dat wat met moeite te bespeuren valt ervaart men normaliter als aangenaam en echt zeer licht.

Into is erg geschikt om binnen dekkend mee te lakken bij zwangerschap. Mensen die sterk allergisch reageren op verf in het algemeen, kunnen dit natuurlijk ook ervaren bij Into. Of dit wel of niet gebeurt, is tevoren nooit te zeggen - dit zal altijd van persoon tot persoon verschillen, zoals bij alle verf en dus ook bij natuurverf.

De snelle droging, de mechanische sterkte, het zeer geurarm zijn en de geringe vergeling zorgen voor een zeer plezierige schilder-ervaring. Into vergeelt veel minder dan zuivere lijnolieverf. De ' meubelverf ' variant heeft de nederlandse importeur uitgekozen uit het Into-assortiment, dit is het best schiderend type en kan natuurlijk voor alle houtwerk binnen worden toegepast (deuren, kozijnen en zelfs vloeren en trappen). Het is dus officieel de Into meubelverf waar het hier om gaat.

Into is door de mix van lijnolie en veresterde andere plantaardige olie snel droog en behoorlijk sterk. Ook goed inzetbaar als verantwoord alternatief op trappen en vloeren. Kortom, een prettig alternatief voor pure lijnolieverven (die traag drogen en meer vergelen) of voor acryl of watergedragen PU-verf (pure plastic).

De ideale grondering is Into Primer. INTO kan over een andere primer of oliebasis verf gezet worden. In Finland gebruikt men overigens meestal gewoon geen primer. Kwasten? Dit type soepele verf verwerkt het strakste met fijne filament kwasten. Dit geeft echt een enorm verschil in de verkregen dekking & verfhuid! Ook de voor een huisschilderkwast superieure synthetische Staalmeester kwasten zijn goed inzetbaar - iets minder fijn van haar en verdeling dan de spalters, maar toch zeer zacht voor een huisschilder kwast. 

Het rendement is 10-12 m2 per liter. Voor een egale dekking zijn meestal 2, soms 3 laagjes voldoende (Bij verwerking met de zeer zachte spalter of met een roller). Wit dekt niet optimaal, een kleurtje dekt in de regel veel beter. De nieuwe watergedragen Auro lakken die op min of meer dezelfde basis gestoeld zijn lijken iets beter te dekken, maar iets minder soepel te vloeien. 

Let op, onbehandeld hout zoals eiken, naaldhout en hardhout kunnen inhoudsstoffen bevatten die doorslaan (groen/ gele vlekken veroorzaken). Een test laat dat meestal snel zien, echter dit biedt geen garantie. Isoleren met een oplosmiddelhoudende (lijnolie)grondverf of witte schellakgrondeer biedt dan een uitkomst. N.B. De 9 liter-verpakking is alleen snel leverbaar in wit of lichte kleuren.

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 7,25 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar o.a. België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2024 Duller & Co | sitemap | rss