Auro Plantodecor 524 premium muurverf

Artikel 1 van 16 Volgende
€ 39,95 (inclusief btw)

Plantodecor in wit of Ral 9010, voor overige mengkleuren hier of zie onderaan, Plantodecor mengkleuren. Auro plantodecor nr. 524, een ontwikkeling in premium natuurlijke muurverf. Dit "premium" is geen loos woord, Plantodecor klinkt wellicht erg groen (dat is het ook)- het is waarschijnlijk één van de beste muurverven die we kennen (vergeleken met andere appels in deze prijsklasse, zoals Sigma, Sikkens of andere kant- en klare schrobvaste muurverf).

Het grootste verschil met andere kant- en klare natuurlijke muurverf: Plantodecor vergeelt niet maar is wel goed reinigbaar. Tot 2016 bevatten alle op latex gelijkende natuurlijke kant- en klare muurverven (zoals de verder uitstekende verven Aquamarijn Maril en de vorige generatie Auo verven) een drogende olie in een emulsie. Alle drogende olie vergeelt (met name in een donkere ruimte). Auro plantodecor heeft als voornaamste bindmiddel Replebin (een beschermde merknaam, door Auro ontwikkeld), een gecontroleerd plantaardig (biogeen, geen dierlijke ingredienten) bindmiddel. Dit geeft een schrobvaste, niet vergelende verf. De verdere formulering maakt van dit product een topklasse muurverf: zeer goede dekking, verwerking, droging, hoge reinigbaarheid.

Bij zuigende ondergronden is een voorstrijk aanbevolen (zoals bij alle muurverf). Voor de hand ligt dan de Auro wand-voorstijk 301.

Een voordeliger optie naast de Plantodecor is Auro Porseleinwit, deze verf heeft ook het niet vergelende replebin als bindmiddel. Porseleinwit is een goede verf, echter minder schrobvast en minder dekkend (klasse 3 en 2). Andere natuurlijke muurverftypes die niet vergelen zijn kalkverf, caseineverf en lijmwaterverf; deze zijn echter niet schrobvast of zelfs niet watervast en vaak niet kant- en klaar. Daarnaast zijn de vulmiddelen in deze verf hygroscopisch; deze nemen vocht op. Dit kan een voordeel zijn maar is ook een nadeel in vuilaanname. Deze verftypes voeren we ook, ze zijn echter onvergelijkbaar.

Echte silicaatverf is wel enigzins vergelijkbaar - reinigbaar en niet vergelend - dit is echter wel een zeer specifiek soort binder, in die zin ook niet vergelijkbaar met het makkelijk verwerkbare Plantodecor, of de hierboven genoemde Porseleinwit

Een echt premium natuurverf voor het hele huis.

De voornaamste kenmerken:

-de hoogste dekkingsgraad-klasse (bij 7m2/l)

-schrobvast 1e klasse

-niet vergelend

-emissievrij, bijzonder geschikt voor binnengebruik

-glansgraad stompmat

-schilderbaar over kalk-, silicaat-, latex- , beton-, kalkzandsteen-, gips en veel andere ondergronden 

Het rendement bedraagt plm. 6-10m2 per liter. De hoogste dekkingsgraad-klasse heeft men met max. 7m2/liter. (Dit is een europese standaardmeting, deze zegt dan: dekt in 1 x - valt in de allerhoogste dekkings-klasse. In de praktijk kunnen condities en schildertechniek natuurlijk nooit een dekking in 1 x garanderen. Zo hebben nieuwe ondergronden (nieuwe stuc) bijna altijd 2 lagen nodig, met verf uit welke prijsklasse dan ook. Een lichte kleur met een gedempt karakter (wat vergrijsde tinten of anderzins kleuren met wat zwart in de menging) kan nog extra dekking toevoegen. Voor de bekende Ral 9010 is dat vrij minimaal, omdat dit maar een zeer weinig pigment betreft.

- N.a.v. een klant ervaring: de Plantodecor heeft een beetje een licht aardappelige, ietwat muffe geur bij openen. Dit is géén schimmel. Overigens vindt Sonja (Duller & Co) die normaliter kritisch en gevoelig is met geuren het een frisse geur. De beleving is natuurlijk persoonlijk.

 In 1 liter, 5 liter of 10 liter. De grotere emmers worden verzonden in stevige 3-laags doos zodat de emmer heel aankomt.

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,95 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2022 Duller & Co | sitemap | rss