Auro professionele kalkverf 344

Vorige Artikel 7 van 12 Volgende
€ 23,65 (inclusief btw)

Auro 344, de kalkverf van Auro die met de juiste grondering ook voor buiten geschikt is. Voor buiten wordt de Auro grip-coat aangeraden, een grondering die een structuur geeft zodat de verf beter aangrijpt (Auro 505 fijn of 506 grof).

Onze eigen ervaring is dat een goed matte ondergrond normaliter genoeg hechting biedt om de verf duurzaam te laten pakken, ook buiten maar zo luidt het Auro advies dus niet. Op zuigende ondergronden binnen kan men de Auro muur grondlaag 301 toepassen.

Het is net zoals de andere Auro kalkverven een verf zonder enige vorm van kunststof-dispersie. De inhoudsstoffen zijn water, calciumhydroxyde (oude putkalk), titaandioxide, minerale vulstoffen en wat cellulose. 

Het verschil met Auro 326 is met name de toeslag van titaanwit. De dekking van deze verf is hierdoor beter en daarnaast verliest titaanwit zijn kleur niet als het nat wordt.

Andere dekkinggevende vulstoffen, zoals marmerslijpsel en porseleinaarde en ook kalk zelf doet dit wel in bepaalde mate. Bij nat worden wordt verf zonder titaanwit eerst vlekkerig en bij droging weer egaler en dekkender. De geschiktheid voor buiten volgens Auro, in tegenstelling tot hun andere kalkverf, zit in deze toeslag van titaanwit- de andere inhoudsstoffen zijn gelijk (hoewel gehaltes aan die inhoudstoffen, zoals de hoeveelheid kalk, dus ook kunnen verschillen).

In 1 liter, 5 liter of 10 liter. Rendement tussen de 6 en 12 m2 per laag. Binnen 1-3 lagen, buiten 2-4 lagen.

Kalkverf is zeer damp - open. N.B. Kalkverf is sterk alkalisch (hge pH-waarde). Draag een beschermende bril en dek ets-gevoelige ondergronden zoals glas, tegels en oliebasis verf af / verwijder kalkverf resten vlot met voldoende water. Tussen de lagen door is 24 uur droogtijd aan te bevelen. Ook al voelt kalkverf vlot droog, door fysisch verdampen van het water, de kalk hard uit en krijgt zijn sterkte door reactie met CO2. Dit kost tijd en 24 uur tussen de lagen is daarom aan te bevelen.

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 7,25 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar o.a. België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2024 Duller & Co | sitemap | rss