Kalkverf Duller & Co kleuren

Artikel 1 van 12 Volgende
€ 25,00 (inclusief btw)

Kalkverf van Duller & Co is de echte kalkverf, voor binnen en buiten te gebruiken, 100% natuurlijk en van de fijnste, goed hechtende en dekkende kalk. Kalkverf is ademend, schimmel- en bacteriewerend door zijn hoge pH-waarde. Het geeft een mooi zacht wisselend kleureffect. Duller kalkverf voelt direct authentiek en prettig, het heeft invloed op de ruimte. De "keerzijde": kalkverf is licht veegvast, dat wil zeggen dat die vast zit als er met de droge hand langs gewreven wordt die niet tot nauwelijks afgeeft maar dat de verflaag niet met een droog of nat doekje gereinigd kan worden.

Wil men toch een gekleurd kalkeffect, en reinigbaarheid: men kan de verf coaten met Naturel Finish. - de kalkverf zal iets donkerer worden. Een vernis of was is ook de afwerking indien men deze decoratieve verf direct op kaal houten meubels gebruikt.

Ondergrond.

Kalkverf (behoudens wit/heel lichte kleuren) dient met kwast aangebracht te worden. Kalkverf is gevoelig voor zuigingsverschillen in de ondergrond, dit geeft afwijkende kleurvlekken (donkerder/lichter). Een effen ondergrond is dus aan te bevelen, niet zozeer in kleur (dat mag natuurlijk wel) maar vooral in zuiging. Als vulmiddel moet worden ingezet zal voorstrijken en / of schilderen wellicht noodzakelijk zijn - het is nooit precies te voorspellen hoe kalkverf reageert op ondergrond verschillen, maar zoals gezegd is het er gevoelig voor.

Kalkverf heeft een ondergrond nodig die wel zuiging vertoont- een matte muurverf of onbehandelde ondergrond dus- niet over zijdeglans muurverf of matte lakverf dus. Echt zuigende kale ondergronden dienen voorgestreken te worden met vega (caseïne) grondering.

Badkamer.

Kalkverf is door het natuurlijke schimmelwerende vermogen van kalk en de makkelijke renoveerbaarheid geschikt voor vochtige ruimtes - d.w.z. boven een andere oplossing voor het direct natte gedeelte, zoals achter de wastafel of in de natte cel. In badkamers verweert de verf wel langzaam, met name direct boven de douche. Licht afborstelen en bijstrijken- bij sterkere kleuren niet zonder esthetisch zichtbaar effect- is dan het devies. D.w.z, een gekleurde kalkverf bijwerken gaat technisch perfect maar kan zeker zichtbaar worden. In principe bladdert de verf niet zoals mogelijk bij synthetische (acrylaat) muurverven, dit maakt het renoveren zeer gemakkelijk.

De kalkverf maken we in een eigen standaardpalet of desgewenst in andere mengkleuren (wel altijd eerst overleggen en u betaald een extra toeslag).

Kalkverf wordt meestal op 1 muur in 1 kleur gebruikt (het geeft altijd al effect), het leent zich ook bijzonder goed voor verouderingstechnieken: door elkaar, over elkaar, wrijven met vochtige lap over de droge laag, deppen, "droge" (verf pakken, beetje droog wrijven op stuk karton) kwast over de laag wrijven, sterk verdunnen etc. Zie ook het fotootje hieronder.

Het rendement is sterk afhankelijk van de ondergrond en de mate van verdunning met water. Dit ligt overal tussen de 5 en de 15m2 per liter (met uitschieters naar boven). Meestal worden 2 lagen geadviseerd.

Zie voor meer informatie ook onze adviespagina Krijt & Kalkverf. Voor kleurkaartjes (bestelbaar) zie hier.

De speciaal geschikte kwasten voor kalkverf zijn o.a. de bredere spalter of de kalkverf blokwitter.

N.b. kleuren worden speciaal voor u gemengd, als zodanig zijn ze uitgesloten van retourname. Als de verf niet is zoals deze moet zijn, geldt dat natuurlijk niet. Ook kan er nog in overleg aan kleuren gesleuteld worden.

 

Kalkverf Kleuren Waaier

00 wit

83 pluis

59 belofte

82 teer

25 chique

1 strand

49 berber

2 graan

80 glooiing

74 india

27 mergel

57 kwarts

26 tragant

19 amandel

3 alpaca

58 kant

56 kardemom

55 artisjok

54 terp

53 vilt

23 reis

63 baai

20 fee

51 schaap

50 traan

64 juffer

43 kloof

38 palm

39boomgaard

24 salie

77 lente

22 haven

41 sluis

40 tuinpad

21 eenzaam

42 bries

48 schuim

47 badplaats

14 bazaar

13 viking

78 papier

4 beek

75 blik

72 meeuw

8 dans

7 macht

37 sloep

6 dapper

5 vroeg

76 matroos

 

36 bakeliet

 

31 bolster

52 overkant

73 spijker

9 eeuwig

71 huiselijk

15 truffel

69 noot

61 sjalot

29 sereen

18 canvas

16 heuvel

28 albast

32 ruw

62 herder

12 distel

66 vallei

65 ruig

33 trouw

30 draad

17 kern

44 haard

45 verhaal

11 muis

10 as

67 stilleven

68 wandeling

70 dartel

34 bloei

46 lint

60 huis

79 geliefde

35 markt

84 ambacht

 

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 7,25 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar o.a. België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2024 Duller & Co | sitemap | rss