Permacoll Size van Kölner

Artikel 1 van 16 Volgende
€ 9,70 (inclusief btw)

Permacoll Size blank, de watergedragen snelmixtion van Kolner. Door velen de fijnste 'eenvoudige' acrylmixtion geacht.

In deze categorie (watergedragen snelmixtions) voeren we verder: -de Permacoll HA - high active, deze geeft dus een grotere kleefkracht en is daarmee fijn voor het verwerken van o.a. vast bladzilver en vast op vloei slagmetaal - De aqua size, de meest voordelige variant maar ook wat minder subtiel in de verwerking.

Deze snelmixtion is bedoeld voor het verwerken van los of vast slagmetaal. Ook echt goud (vast op vloei) laat zich goed verwerken. Permacoll droogt in 15-20 minuten tot een laag die zo'n 2 dagen de juiste kleefkracht geeft voor het plakken van bladmetaal.

De dunvloeiende lijm (voor de leken: lijkt veel meer een dunne vernis dan bison kit) kan verwerkt worden met kwast (liefst een zachte haarsoort zoals de filament spalter) of een roller. De ondergrond voor permacoll dient niet te sterk te zuigen. Is dit wel het geval dan kan de lijm in twee lagen opgezet worden. De meest gebruikte ondergronden zijn goede muurverf, krijtverf, acryl kunstschilderverf, gesso, (rode) bolus, watergedragen huisschilderverf.

Op verse oliebasis verf kan de lijm wegschiften. Een truc om dit euvel te verhelpen is het toevoegen van een drupje afwasmiddel. Ook inpoetsen van de ondergrond met een beetje (verdunde) permacoll werkt goed, men forceert zo een hechtlaagje. Geen haast? Wacht dan tot doorharding van de ondergrond (enkele dagen). De kleur van de ondergrond speelt natuurlijk een rol bij slagmetaal: tussen wat fijne naadjes of oneffenheden speelt deze mee.

Per 100 ml, 500 ml of 1 liter. Plm. 10 - 20 m2 per liter.

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 7,25 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar o.a. België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2024 Duller & Co | sitemap | rss