Goudverf Bleekgoud

Vorige Artikel 4 van 22 Volgende
€ 12,75 (inclusief btw)

Bleekgoud uit de serie "Dorures" van Richard.  Watergedragen, geschikt voor binnen en buiten. N.B. watergedragen (goud)verf kan gewoon over synthetische oliebasis verf heen, zolang deze goed gedroogd / enigszins doorgehard is. Dit is tussen de 4 uur (synthetische snelgrond) en de 2 weken (klassieke traag drogende glanslak). Bleekgoud is wellicht een wat typische naam voor de kleur (ook bij bronspoeders is dit een traditionele benaming, voor juist niet zo'n bleke kleur). Het betreft een wat donkerder, verzadigder variant van de in deze serie, goudverf Or Riche / rijkgoud.

Het betreft een micabasis verf van Franse makelij. De verf bevat geen oxiderend metaal maar dus mica (een type glaskwarts), dit blijft zijn kleur behouden. De verf kan direct verwerkt worden op staal, hout, karton, leer etc - ook zonder grondverf.

Onderscheidend zijn:

-de hechtkracht en inzetbaarheid (binnen en buiten) van het bindmiddel: de verf hecht goed, ook direct op metaal. De verf zou roestwerend zijn (in bepaalde mate zal dit altijd het geval zijn met een coating met goede hechting). De kleurkeuze in deze serie. De goede prijzen voor dit kwaliteitsproduct.

Tip:

Gebruik altijd (!) - als een kwast nodig is voor het oppervlak -  fijne filament-kwasten om dit product te verwerken, zoals de filament lyonse penselen of spalters. Rollen met vilt (lak) rollers kan natuurlijk ook, op een groter plat vlak wordt dit altijd nog egaler dan bij verwerking met een kwast.

De filament kwasten verdelen de verf enorm gelijkmatig. Dit is met name belangrijk omdat de dekking van mica-goudverven wat matig is te noemen. Hier is deze verf geen uitzondering op. Deze mindere dekking verleent ook wel weer wat diepte als pluspunt. De verf moet minimaal 2 x, vaak 3 x worden opgezet (tussentijds 1-3 uur drogen) voor een egale dekking (als de obndergrond kleur ondersteunend is (licht geel tot oker, kan het meestal in 2 x). Gebruik van bijvoorbeeld varkensharen kwasten maakt schilderen met zo'n verf een vervelende ervaring.

In 125 ml (plm. 0,4 m2 in 3 lagen) of 0,5 liter (plm. 1,6-2.5 m2 in 2 tot 3 lagen).

Art.nr 0305-6.

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,95 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2022 Duller & Co | sitemap | rss