Goudverf bladgoud

Artikel 1 van 25 Volgende
€ 26,95 (inclusief btw)

Goudverf met de wellicht verwarrende kleurnaam "bladgoud". Er is natuurlijk bladgoud en goudverf (bladgoud bestaat uit blaadjes en zit niet vloeibaar in een potje, voor bladgoud zie hier op deze site. Meer weten over goudverf in het algemeen? Zie de adviespagina alles over goudverf.

Qua kleur is deze goudverf wel de verf die het dichtst bij de kleur van hoog gekarateerd bladgoud komt, vandaar de naam. Perfect bruikbaar voor ornamenten zoals hekpunten buiten, maar ook wel binnen toegepast op muren, stoelen e.d.

Op het fotootje ziet men een staaltje van de verf naast een staaltje met 23,75 karaats bladgoud.

De glans is niet die van bladgoud, dat is helaas niet mogelijk in verf. De verf - het goudkleurende - bestaat uit deeltjes en is geen "plaatje" metaal. De deeltjes verstrooien het licht, in plaats van dit strak te reflecteren. Kort gezegd is daardoor bladgoudglans in een verf niet mogelijk, ook niet in 'bladgoudverf'. N.B. een vernis in glans over een goudverf heen (dit horen we vaak als tip voor meer goudglans, dit klopt niet!!) maakt het nog minder goudglanzend, een vernisglans is geen goudglans! De glans van deze goudverf in kleur bladgoud is voor een goudverf zeker goed tot zeer goed te noemen.

Deze goudverf is watergedragen, geschikt voor binnen en buiten. Watergedragen (goud)verf kan gewoon over synthetische oliebasis verf heen, zolang deze goed gedroogd / enigszins doorgehard is. Dit is tussen de minimaal 4 uur (synthetische snelgrond) en de 2 weken (klassieke, zeer traag drogende glanslak).  

De verf bevat geen oxiderend metaal maar mica (een type glaskwarts), dit is inert en blijft zijn kleur behouden, ook buiten. Mica goudverven zijn dus ook niet chemisch te patineren tot bijvoorbeeld groene koper-oxide.

De meest briljante kleuren in (mica) goudverf, zo ook deze in kleur bladgoud, zijn helaas het minst dekkend. Met twee lagen komt men meestal niet toe, drie of zelfs vier lagen zijn vaak nodig.


Advies voor diverse ondergronden:

- Kaal of geschilderd metaal, hard kunststof, houtwerk binnen en buiten:  op kale, zuigende of juist  gladdere, dichtere ondergronden raden we een (gele, dekkings ondersteunende) hechtprimer aan, hoewel de verf op zich wel direct over kaal metaal gezet kan worden.  Op meer open, zuigende ondergronden binnen eventueel een polijstgrondering (voor meer belaste ondergronden is de hechtprimer beter). Dekking en het fijn "pakken" van de verf is met een primer veel sneller op orde.

- Muren / plafonds steenachtig (gips etc) binnen: een muurverf die een ondersteuning geeft aan de dekking is bij micaverf zeker aan te bevelen. Wij gebruiken bijvoorbeeld de formule PPG1106-4 Turner's Yellow onder deze goudverf, in verf zoals Acrylmat Super.

Goudverf bladgoud over muurverf

 

 

 

 

 

Goudverf bladgoud over gele muurverf PPG1106-4.

N.B. zet op muren die nieuw en glad gestuct zijn zo'n ondergrond muurverf ook op met lak (vilt)rollers, om een opbouw van structuur te voorkomen. In een matte muurverf zie je de rollerstructuur van een muurverf nauwelijks, maar wel in een meer glanzende goudverf..! De laag muurverf wordt dan wel dunner (en daarom minder dekkend), maar het rendement wordt weer groter. Een echt goede opbouw begint op meer zuigende kale ondergronden met een voorstrijkmiddel.

Tip:

Gebruik altijd (!) - als een kwast nodig is voor het oppervlak -  fijne filament-kwasten om dit product te verwerken, zoals de filament lyonse penselen of spalters. Rollen met vilt (lak) rollers kan natuurlijk ook, op een groter plat vlak wordt dit altijd nog egaler dan bij verwerking met een kwast.

De filament kwasten verdelen de verf enorm gelijkmatig. Dit is met name belangrijk omdat de dekking van mica-goudverven matig is te noemen. Hier is deze verf zoals gezegd geen uitzondering op. Deze mindere dekking verleent ook wel weer wat diepte als pluspunt. De verf moet zoals gezegd meestal minimaal 2 x, vaak zeker 3 x worden opgezet (tussentijds 1-3 uur drogen) voor een egale dekking. Gebruik van bijvoorbeeld varkensharen kwasten maakt schilderen met zo'n verf een vrij vervelende ervaring.

RENDEMENT: Goudverf "bladgoud" komt in 250 ml, voor plm. 1,5 m2 in 3 lagen / 1 liter voor plm. 5 m2 in 3 lagen / 2,5 liter voor plm. 12,5 m2 in 3 lagen.

DROOGTIJD: Overschilderbaar na 2-3 uur. Gereedschap (direct) reinigen met water en zeep of nat houden.

Goudverf bladgoud op een ornamentje (esculaap slang).

Art.nr 00755

 

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,95 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2023 Duller & Co | sitemap | rss