Oliesaus / Olieglaceerverf

Vorige Artikel 4 van 38 Volgende
€ 17,95 (inclusief btw)

Oliesaus geeft transparantie aan de verf en open tijd, zodat u kunt werken in de laag.

We maken zelf een goede oliesaus, op basis van champagnekrijt voor de stakracht, rauwe lijnolie, siccatief en een beetje aromaatvrije verdunning. Naar believen kunt u kiezen voor een sneldrogender variant met een deel matte alkydolie.

De oliesaus kunt u inzetten voor een traditionele houtimitatie of marmerimitatie. Normaliter wordt de saus gekleurd met olieverf uit tubes. Rauwe omber, gebrande omber, okergeel, gebrande siena, kasselse aarde, vandijksbruin zijn veelgebruikte kleuren voor houtimitatie. Op de juiste ondergrondkleur kunt u met de saus (aangekleurd met kleur uit tubes olieverf naar wens) en een klopkwast of hartvlammer ook als beginner al een heel serieus resultaat neerzetten.

Voor bijvoorbeeld een siena-marmer wordt de transparante saus op een creme-gele zijdeglanzende ondergrond gezet. Daarna worden verschillende basis "partijen" (kleuren) vanuit kunstschilder - olieverf (bijv. rauwe siena in diverse varianten van intensiteit, eventueel gemengd met bijvoorbeeld wat gebrande siena en zinkwit voor andere tonen) aangemaakt met wat oliesaus in de oliesaus gezet die op de ondergrond zit. Met o.a. gussowpenselen, slepers / zwaardpenseel worden dan aders en structuren getrokken. Met de daskwast wordt het geheel verdast (verglaasd, verzacht).

-Kies saus voor houtimitatie (dikker, meer staand vermogen) of voor marmerimitatie (dunvloeiender).

-Kies versneld drogende saus of ouderwets traag drogende saus (de trage saus dast nog fijner maar "stofdroog" kan een dag duren).

-In 250 ml, 500 ml en 1 liter. Rendement op een zijdeglans ondergrond: plm. 20-30 m2/l.

 

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 7,25 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar o.a. België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2024 Duller & Co | sitemap | rss