Polyvine exterieur vernis heel mat / zg

Vorige Artikel 9 van 20 Volgende
€ 16,75 (inclusief btw)

Polyvine outdoor vernis. Blanke lak voor buiten: voor deuren, raamwerk, algemeen houtwerk en tuinmeubilair.

"Polyvine exterior wood varnish" , watergedragen buitenlak is er in satijn en de bekende "dead flat", zeer matte variant. De vernis wordt door Polyvine aangeprezen als bladder- en barstresistent. Bevat biociden tegen schimmels en algen. Sneldrogend, bevat UV filters.

De vraag naar een Skylt- achtig product voor buiten wordt hiermee bijna beantwoord. De opkleuring van het hout zal in de regel vrij gering zijn, hoewel sommige houtsoorten sowieso enorm verdiepen zodra men ze benat. De matte variant van Polyvine is misschien net niet zo mat als Skylt maar toch wel heel erg mat.

N.B. :De matte variant dient voor een serieuze buitenbescherming voorafgegaan te worden door drie lagen zijdeglans. Het rendement op geschaafd hout (hier is het voor bedoeld) bedraagt plm. 16 m2 / liter per laag. Verkrijgbaar in halve liter (8 m2 / 1 laag), liter (16m2 / 1 laag) en 2.5 liter (40m2 / 1 laag)

Achtergrondinformatie acryl voor buiten:

Watergedragen producten worden in het algemeen weinig toegepast buiten, behoudens wellicht hybride producten (olie / alkydhars in water), die dan alsnog traag drogen en vergelen of zeer eenvoudige, matig presterende tuinbeitsen. Er heerst twijfel over de geschiktheid van het type bindmiddel voor buiten. Een voordeel kan zijn, dat de elasticiteit van acrylaten langduriger aanwezig blijft dan die bij oliebasis producten. Ook aan het "ademend" vermogen wordt getwijfeld. Polyvine claimt dat o.a. dit product microporeus is. Daarnaast zijn de meeste alkydhars (oliebasis) producten toch ook gericht op vocht buitensluiten en lijken deze niet in hoge mate ademend (bij vochtinsluiting kan er rot onder ontstaan). Duller & Co is in die zin ook redelijk conservatief, "doe ons maar een oliebasis product". In het veld zijn er echter genoeg mensen te vinden die wel overtuigd zijn van de kwaliteiten van watergedragen acrylaten voor buiten. Polyvine is een merk met bijzonder veel  expertise op het gebied van dit bindmiddel, ook worden producten intensief getest. Eigen gebruik gaf tot nu toe goede tot zeer goed te noemen resultaat. Dus wellicht is ons wantrouwen op geen enkele basis gestoeld, alleen op behoudendheid. Wilt u die matte finish op een tafel buiten? Wilt u een prettig, sneldrogend product? Probeer deze lak!

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,50 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2021 Duller & Co | sitemap | rss