Toplin Aqua hoogglans

Artikel 3 van 22
€ 47,25 (inclusief btw)

Toplin aflak Aqua Hoogglans, de vernieuwde watergedragen dekkende lijnolieverf van Aquamarijn. In wit of alle mengkleuren. Bevat 92% natuurlijke, herwinbare grondstoffen.

In vergelijking met de voormalige watergedragen lijnolieverf (Aqualin / Linolux) van Aquamarijn is de droging (overschilderbaarheids-tijd) is verkort van 48 naar 24 uur en de glans is nu een echte, bolle hoogglans! De geur is ook veel milder, hoewel dit natuurlijk subjectief is. Wij ervaren het nu als een fijne verf voor de verwerker, wat geur betreft. De kenmerkende geur van lijnolie(verf) blijft natuurlijk aanwezig, ook lang na droging. Voor de meeste gebruikers is dit niet bezwaarlijk maar niet iedereen vindt dit plezierig.

Toplin aflak Aqua is inzetbaar voor houtwerk of voorbehandeld metaal en kunststof binnen. Ook zeer goed in te zetten als perfect reinigbare verf voor op wanden, hoewel de aqua zijdeglans variant de ondergrond minder zal benadrukken (o.a. keukens in plaats van tegels). Een zeer vriendelijke verf voor de gebruiker: er verdampt alleen water tijdens de droging. Bij synthetische watergedragen verf (acryl, polyurethaan, hybride) is dit zeker niet het geval. De verf schildert anders dan andere verf. De vloei is lastiger dan die van traditionele oplosmiddelhoudende lijnolieverf. Toch is een goede esthetiek te behalen.

In vergelijking met synthetische verf heeft men wel veel open tijd, de verf droogt niet onder de kwast. Ídeaal te verkwasten met een filament spalter (zeer dunne, gladde haren - heel anders dan een normale schilderskwast). Deze spalter heeft genoeg veerkracht om deze soepele verf op te zetten en verdeelt zeer gelijkmatig - hierdoor dekt de verf aanzienlijk beter. Ook de voor een huisschilderkwast superieure Staalmeester kwasten zijn goed inzetbaar.

-pure lijnolieverf, lichte kleuren vergelen zichtbaar (met name in donkerder ruimtes) -oplosmiddelvrij -normaal trage droging: het blijft een lijnolieverf, de verf droogt niet doordat het water verdampt maar doordat de olie reageert met zuurstof. Stofdroog na ca. 5 uur, Overschilderbaar na 24 uur. -in wit of alle mengkleuren. Rendement: 10-12m2 per liter.

Let op, watergedragen lijnolieverf isoleert inhoudsstoffen in mindere mate. Het gebeurt zeker niet altijd maar doorslag, het doorbloeden van inhoudsstoffen uit houten ondergronden is niet uitgesloten. Prelin original (oplosmiddelhoudende grondverf) isoleert met zekerheid.

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 7,25 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar o.a. België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2024 Duller & Co | sitemap | rss