Auro 109 eenmaal olie blank en wit

Vorige Artikel 3 van 10 Volgende
€ 45,95 (inclusief btw)

Auro 109 en 109-90, de oplosmiddelvrije (ook wel full-solid genoemd) olie voor meubels en vloeren - meestal ondergronden van hout maar ook steen en metaal kan goed geolied worden. Vrijwel gelijk aan Auro 123 harde olie, dezelfde inhoudsstoffen maar wellicht iets verschillend in verhouding.

Omdat niets verdampt en een natuurlijke olie zeer goed indringt, kan men met een natuurlijke olie in 1 keer een 'sluitende' afwerking bereiken. Een synthetische of gesynthetiseerde olie (alkydhars) bevat altijd oplosmiddel - water bij emulsies of terpentine- anders is het te taai. Een natuurlijke olie heeft dat niet nodig. Daarom vult Auro 109 optimaal en in 1 keer. Bij olie is het echt zo dat qua handeling en beschermende waarde natuurlijke olie veel beter werkt dan synthetische oliën. De handeling bestaat uit: opbrengen - enkele minuten later het overtollige verwijderen, met katoenen doeken (vodden) of machinaal met witte of grijze pads.

Het rendement van de olie is naar onze ervaring tussen de 15 en 35 m2 per liter, afhankelijk van de zuiging van de ondergrond. Massief naaldhout (grenen) en massief eiken vloerdelen zullen sneller een hoog rendement geven, plaatmateriaal, lamelparket en steenachtige ondergronden zuigen vaak wat meer tot veel meer. N.B. op cementgebonden ondergronden liever wachten tot de alkaliteit wat gedaald is, minimaal 2 maanden.

In liters, in blank (opkleurend en vergelend!) of in licht wit lazurend. Het wit maakt de opkleuring van de olie minder en variërend met de zuiging van het hout en de houtsoort zal men het wit een beetje zien of nauwelijks waarnemen, maar wel met een lichter resultaat dan de balnke olie.

Rendement plm. 20 m2 / l. 

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,50 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2021 Duller & Co | sitemap | rss