Ultramarijnblauw natuurlijke muurverf

Vorige Artikel 2 van 7 Volgende
€ 35,95 (inclusief btw)

De bijzondere kleur ultramarijnblauw in Auro natuurverf, met het niet vergelende bindmiddel Replebin. Het min of meer bekende Yves Klein blauw is ook ultramarijnblauw. Ultramarijn blauwe natuurlijke muurverf heeft een zeer damp - open karakter, het is een bijzondere kleur in een bijzondere verf.

In vergelijking met de krijtverf Ultramarijnblauw verschilt deze verf op een aantal punten:

-De kleur is iets helderder / lichter, ook ietsje minder paars (staaltje rechterzijde, linker is de krijtverf). De intensiteit is groot, maar dat is die van de krijtverf ook; beide zijn in die zin typisch ultramarijn te noemen.

-De "lijm" van deze verf is dus geen kunststof, zoals in krijtverf, maar een ademende 100% plantaardige lijm. Dit bindmiddel laat de kleur wellicht nog een fractie meer spreken dan in de krijtverf, hoewel men daar over kan discussieren - de natuurlijke variant is iets lichter en helderder, maar dus ook iets minder diep.

Desgewenst kan deze verf ook ingezet worden als krijtverf op meubels, ook dit bindmiddel leent zich daarvoor. Als het (net als bij een krijtverf vaak aan te raden) op meubels afgewerkt wordt met een blanke lak, dan vervalt wel de natuurlijkheid van de totale afwerking, de geschikte lakken zijn een kunststof-laagje. Let op, een (ultra) matte lak geeft wel snel een witte waas. Een natuurlijke was is wel een mogelijke afwerking die het karakter van natuurverf in ere houdt.

Watergedragen. Droog / overschilderbaar na 5 uur. Rendement plm. 7 m2 per liter (1 laag). Egaal dekkend (op een egaal gekleurde ondergrond) in 2 lagen.

N.B. Speciale import, Duller & Co heeft dit normaliter goed in voorraad, echter als de verkoop hard gaat dan kan er levertijd op zitten. Informeer desgewenst eerst naar de voorraad.

 

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,50 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2021 Duller & Co | sitemap | rss