Uula INTO meubelverf

€ 40,95

Uula Into is een watergedragen dekkende olieverf op basis van lijnolie, zonnebloemolie en sojaolie. Into is stofdroog na 1 uur. De verf is (zeker voor een natuurlijke olieverf) sterk en leverbaar in alle mengkleuren (bijna alle waaiers)! De verf is volledig kunststof- en kunsthars vrij en heeft echt bijna geen geur, wat te bespeuren valt ervaart men normaliter als aangenaam en echt zeer licht.

Dit alles zorgt voor een zeer plezierige schilder-ervaring.  Into vergeelt veel minder dan zuivere lijnolieverf. De 'meubelverf' variant heeft de nederlandse importeur uitgekozen uit het Into-assortiment, dit is het best schiderende type en kan natuurlijk voor alle houtwerk binnen worden toegepast (deuren, kozijnen en zelfs vloeren en trappen).

Into is door de mix van lijnolie en veresterde andere plantaardige olie snel droog en behoorlijk sterk. Ook goed inzetbaar als verantwoord alternatief op trappen en vloeren. Kortom, een prettig alternatief voor pure lijnolieverf (die traag drogen en meer vergelen) of voor acryl of watergedragen PU-verf (pure plastic).

De ideale grondering is INTO primer. INTO kan over een andere primer of oliebasis verf gezet worden. In Finland gebruikt men overigens meestal gewoon geen primer. Kwasten? Dit type soepele verf verwerkt het strakste met filament kwasten zoals deze superzachte spalters. Dit geeft echt een enorm verschil in de verkregen dekking & verfhuid! Ook de voor een huisschilderkwast superieure synthetische Staalmeester kwasten zijn goed inzetbaar - iets minder fijn van haar en verdeling dan de spalters, maar toch zeer zacht voor een huisschilder kwast. 

Het rendement is 10-12 m2/liter. Voor een egale dekking zijn meestal 2 lagen voldoende (Bij verwerking met de zeer zachte spalter of met een roller). 

Let op, onbehandeld hout zoals eiken, naaldhout en hardhout kunnen inhoudsstoffen bevatten die doorslaan (groen/ gele vlekken veroorzaken). Een test laat dat meestal snel zien. Isoleren met een oplosmiddelhoudende grondverf zoals Prelin Original , of een isolatie met schellak isoleergrond wit is dan geboden. Auro isolatie grondlaag 117 transparant is hier ook voor gemaakt.

N.B. De 9 liter is alleen snel leverbaar in wit of lichte kleuren. Zie ook de productpagina van de importeur voor info en foto's.

Artikelnummer: 30112
Zorg voor een correcte code, eventueel i.c.m. naam of waaiernaam. Bijvoorbeeld Ral 1019, of Sikkens F2.10.60. Alle bekende waaiers zijn mogelijk. Bij twijfel, bel of mail.

goto top of page

gerelateerde producten