Ultramarijnblauw natuurlijke muurverf

€ 34,95

De bijzondere kleur ultramarijnblauw in Auro natuurverf, met het niet vergelende bindmiddel Replebin. Het min of meer bekende Yves Klein blauw is ook ultramarijnblauw. Ultramarijn blauwe natuurlijke muurverf heeft een zeer damp - open karakter, het is een bijzondere kleur in een bijzondere verf.

In vergelijking met de krijtverf ultramarijn verschilt deze verf op een aantal punten:

-De kleur is iets helderder / lichter, ook ietsje minder paars. De intensiteit is groot, maar dat is die van de krijtverf ook; beide zijn in die zin typisch ultramarijn te noemen.

-De "lijm" van deze verf is dus geen kunststof, zoals in krijtverf, maar een ademende 100% plantaardige lijm. Het speciale bindmiddel is toch schrobvast / reinigbaar (zoals een normale schrobvaste muurverf, dus het is geen lakverf o.i.d.). Het bindmiddel laat de kleur wellicht nog een fractie meer spreken dan in de krijtverf.

Desgewenst kan deze verf ook ingezet worden als krijtverf op meubels, het bindmiddel leent zich daarvoor. Als het (net als bij een krijtverf vaak aan te raden) op meubels afgewerkt wordt met een blanke (zeer matte) lak, dan vervalt wel de natuurlijkheid van de totale afwerking, de geschikte lakken zijn een kunststof-laagje. Een natuurlijke was is wel een mogelijke afwerking die het karakter van natuurverf in ere houdt.

-De natuurlijke variant is duurder.

Watergedragen. Droog / overschilderbaar na 5 uur. Rendement plm. 7 m2 per liter (1 laag). Egaal dekkend (op een egaal gekleurde ondergrond) in 2 lagen.

N.B. Speciale import, Duller & Co heeft dit normaliter goed in voorraad, echter als de verkoop hard gaat dan kan er levertijd op zitten. Informeer desgewenst eerst naar de voorraad.

 

Artikelnummer: 11008-2
de ultramarijn krijtverf en de ultramarijnblauwe natuurverf (de lichtere tint).

goto top of page