Goudverf Or Riche

€ 11,25

Goudverf Decorgold Rijkgoud (or riche), een voor de Nederlandse markt nieuwe goudverf. In een aantal opzichten de beste goudverf van het moment. Watergedragen, geschikt voor binnen en buiten. N.B. watergedragen (goud)verf kan gewoon over synthetische oliebasis verf heen, zolang deze goed gedroogd / enigszins doorgehard is. Dit is tussen de 4 uur (synthetische snelgrond) en de 2 weken (klassieke traag drogende glanslak). Voor een overzicht van al onze goudverven zie hier /voor informatie over goudverf lees hier.

Deze goudverf is een micabasis goudverf van Franse makelij. De verf bevat geen oxiderend metaal maar dus mica (een type glaskwarts), dit blijft zijn kleur behouden. De verf kan direct verwerkt worden op staal, hout, karton, leer etc - ook zonder grondverf.

Onderscheidend aan Decorgold is:

-de goudglans: de glans van deze kleur (rijkgoud) is tot nu toe de beste benadering van de glans van bladgoud (naast andere goudverf). Let op, het blijft een groot verschil met een echte vergulding!

-de kleur: de kleur is ook behoorlijk gelijkend (maar iets voller / warmer) op die van hoog gekarateerd bladgoud dat buiten wordt toegepast (23,75 karaats en 24 karaats-goud). De nog beter op hoog gekarateerd goud gelijkende kleur vindt u hier, de Goudverf "bladgoud".

-de hechtkracht en inzetbaarheid van het bindmiddel: de verf hecht goed, ook direct op metaal. De verf heeft volgens de fabriek goede roestwerende eigenschappen (in bepaalde mate zal dit altijd het geval zijn met een coating met goede hechting).

Duller & Co kan in ieder geval getuigen voor de eerste 2 eigenschappen van Decorgoud. We werken al 20 jaar met goudverf en bladgoud. De glans en kleur van dit product  zijn een stuk beter dan wat nu van andere merken verkrijgbaar is.

Tips:

-Gebruik altijd (!) fijne filament-kwasten om dit product te verwerken, zoals de filament spalters of de filament lyonse penselen. Deze kwasten verdelen de verf enorm gelijkmatig. Dit is met name belangrijk omdat de dekking van mica-goudverven matig is te noemen. Hier is deze verf geen uitzondering op. Deze matige dekking verleent ook wel weer wat diepte als pluspunt. De verf moet minstens 2 x, meestal 3 x worden opgezet (tussentijds 3 uur drogen) voor een egale dekking. Gebruik van bijvoorbeeld varkensharen kwasten maakt schilderen met zo'n verf een rampzalige ervaring.

-Dit product wordt ook in andere kleuren geleverd. Or riche / rijkgoud is de echt onderscheidende goede kleur, ook met een echt veel hogere metaalglans dan de andere tinten of andere goudverf. Ook de andere kleuren voeren we van deze fabrikant, deze zijn gewoon goed voor wat ze zijn, echter minder briljant qua kleur.

- Or riche is zeer geschikt voor ornamenten en belijningen binnen en buiten. Voor een muur is Duller metallic goud wat betaalbaarder, dekkender en ook echt goed (maar anders) goudglanzend.

-Gebruik eventueel een gele watergedragen grondverf  (universele, roestwerende hechtprimer) voor meer vulling en een snellere dekking. Een gele polijstgrondering biedt weer andere mooie kwaliteiten onder een goudverf zoals or riche (polijstgrondering is alleen binnen toepasbaar).  Ook gebruik van dorures brons onder 1 laag Or riche goudverf (zie afbeelding) is mogelijk, dit geeft een mooie kleurdiepte!

-Op zoek naar nog een hogere glans? Gebruik  los mica op lijm of natuurlijk echt bladgoud!

In 125 ml (plm. 0,4 m2 in 2-3 lagen) / 0,5 liter (plm. 2 m2 in 2-3 lagen)  / 1 liter plm. 4 m2 in 2-3 lagen / 2 liter (plm. 8 m2 in 2 tot 3 lagen, allemaal afhankelijk van de aard van de ondergrond.

Artikelnummer: 00305
goud over brons - meer diepte

goto top of page

gerelateerde producten