Gilded Gold base coat en patina

€ 15,75

De Gilded gold base coat van Modern options, voor het creëren van een gepatineerde goudkleur. De basislaag behelst een goudtint, bestaande uit een bronspoeder (zo noemt men metaal-legeringen van koper en zink in de verf) in een specifieke acrylaat. Voor alle beschikbare kleuren kijk in dit lijstje.

Op zuigender ondergronden (gips, hout) of dichte ondergronden (kunststof, metalen) is het gebruik van een hechtprimer zoals deze zwarte multiprimer ideaal.

Deze verder egale gouden laag is bedoeld om te patineren met groene of blauwe patina. Net als een echt messing - deze verf bevat dus messing in poedervorm -  (koper met zink, me zink, messing) ook groen koper-patin kan ontwikkelen, geeft deze chemische patina over de gilded gold verf een mooi, kenmerkend intens kopergroen patin. Er is een groene patina en een blauwe patina, deze laatste geeft een marginaal blauwer patina dan de groene.

in 118 ml, voor plm. 0,75 m2 in 2 laagjes. De watergedragen gilded gold-verf wordt in 2 laagjes opgezet, met een tussentijd van een uur. Over de tweede nog verse laag (na een aantal minuten) wordt de patina gezet. Het kenmerkend kopergroen ontwikkelt zich in enkele uren. N.B. Dus  alleen een combinatie van de Gilded gold  basislaag en 1 van de patina's geeft een effect.

Artikelnummer: 0122-3

goto top of page