Uula Kookverf

€ 24,95

N.B. 1 - LITER VERPAKKING IS UITLOPEND! VRAAG NAAR DE VOORRAAD!

Kookverf van Uula is een zeer matte, dekkende beitsverf voor op kaal ruw hout, of voor over sterk verweerd en daardoor zuigend en opgeruwd hout. Het bindmiddel van de verf is een stijfselpap van tarwe en rogge, in een emulsie met gekookte lijnolie. De verf is watergedragen. Ruw hout, ook wel fijnbezaagd genoemd, dient wel echt ruw genoeg te zijn. De wat geringere hoeveelheid bindmiddel (lijm) in de verf heeft de zuiging nodig om meer hechting te vinden. Een scheut (gekookte) lijnolie, denk aan plm. 3% extra, geeft meer hechting. Op goed ruw hout is dat echter niet nodig. 

Denk aan een evt. schimmelwerende voorstrijk bij hout dat van zichzelf minder duurzaam is (Uula Houtgrondeer)

De formule van kookverf zorgt voor een volledig dampopen, spanningsarm systeem. Het hout wordt UV beschermd door de dekkende pigmentatie. Het gemak in aanbrengen (1 laag) en onderhoud (grof afborstelen, nieuwe laag) is een plezier.

Kookverf presteert in Nederland vaak zeer goed en ziet er ook in ons landschap prachtig uit. Wel is het i.h.a. vochtiger dan in Finland. Schaduwkanten pal naast een sloot zijn soms permanent te nat, waardoor de verf toch van de ondergrond geduwd wordt. Hier kan men soms beter kiezen voor een verf met meer vaste stof, zoals Ecoleum van Koopmans of Farfoil / Roslagin van Uula.

N.B de kleuren 40, 42, 50 en 95 bevatten ijzersulfaat. Door neerslag kan dit verkleuring veroorzaken in onderliggende bestrating.

Artikelnummer: 1102
10 Natuurwit
10/20 Zandgeel
10/80 Warmgrijs
20 Geeloker
40 Fins rood
42 Zweeds rood
Bruin omber kookverf
50 Bruin omber
50/95 Zwartbruin
60 Bladgroen
60/95 Zwartgroen
80 Groen Omber
90 Grijsblauw
95 Zwart
98 Antraciet

goto top of page

gerelateerde producten