Thorndown houtverf Zwart

Vorige Artikel 5 van 17 Volgende
€ 28,50 (inclusief btw)

Thorndown wood paint / houtverf in ZWART, de watergedragen sneldrogende (dekkende) beitsverf uit Somerset die met een zeer laag V.O.S. gehalte (<0,28%) voor alle houten oppervlakken m.n. buiten, maar ook binnen toepasbaar. Overigens ook toepasbaar op steenachtige ondergronden, hard PVC en metaal. Ook in alle kleuren (van meer of minder reguliere verf waaiers) leverbaar en in blank UV.

"Alleen de beste grondstoffen komen in onze blikken en op jouw penseel terecht. Onze ecologische houtverf is ontwikkeld op waterbasis, eenvoudig aan te brengen, heeft een satijn-matte afwerking, is zeer beschermend en geschikt voor binnen- of buitengebruik."

- direct over kaal hout, zeer goed dekkend

- microporeus, kan normaliter niet bladderen

-snel drogend, bijna geen geur

-in 2 lagen naar een zeer goede bescherming

-bevat geen vulstoffen., maar alleen kwalitatief bindmiddel en pigment dus toont het hout op een dekkende manier

-n.b. wel zeer gebruiksvriendelijk maar géén natuurverf. Het bindmiddel bestaat uit een mix van gerycyclede hoogwaardige kunststoffen (ramen) en een topklasse acrylaat. Dit bindmiddel maakt de verf duurzaam elastisch.

Een dekkende beitsverf is een verf die direct op kaal hout kan worden toegepast. Grondverf is niet nodig. Voor een goede bescherming worden 2 lagen geadviseerd.

Als het hout van zichzelf al duuzaamheid heeft, zoals geimpregneerd tuinhout of hardhout, kan er ook met 1 laag volstaan worden.  Ook kan de verf 1:1 verdund worden met water voor een half dekkend beits effect. De dekking van de witte basis is, zeker op blank (naald)hout, zeer goed. Werk voor meer bescherming bij een verdunde dekkende laag af met één blanke UV werende laag.

Lichte kleuren zullen dus uitstekend dekken. Bij technisch donkere kleuren hangt het van de kleur af: in het algemeen dekken wat meer gedempte kleuren beter dan felle tinten zoals geel. ZWART dekt (natuurlijk) uitstekend.

Glansgraad: mat tot zijdemat. Bij het opbouwen van laagdikte komt er een lichte satijnglans tevoorschijn. In één laag of verdund toegepast als mat te kenmerken. Door verwering zal de glansgraad buiten afnemen tot mat, zoals bij een beitsverf gebruikelijk. Zolang de dekkende kleur gewoon aanwezig is zal de bescherming gewoon intact zijn.

Meer info zie de Thorndown site.

 

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,95 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2022 Duller & Co | sitemap | rss