Vandijksbruin /notenklontjes

Vorige Artikel 2 van 17 Volgende
€ 5,25 (inclusief btw)

Vandijcksbruin, ook wel notenklonten / kerkbeits/ bister genoemd. Echte bister is gemaakt van gebrande walnootschalen (notenklontjes, notenkorrels). Van dijksbruin is een aardpigment (kasselse aarde), gemodificeerd met soda tot een wateroplosbaar kristal. Het is een traditioneel product.
Dit is dus een nog steeds veelvuldig toegepaste beits, een waterbeits, alleen toepasbaar op kaal hout. Oplosbaar in koud en warm water. De verhouding, in samenspraak met de ondergrond, bepaalt de kleur.
De kleur is ook echt goed, in de zin van mooi, rustig maar warm bruin. Zelfs nieuw naaldhout krijgt een mooie, passende "oudere" kleur.
Notenklonten leveren we In 100 gram, 250 gram of kilo's. Verhouding van plm. 1:1 (zeer donkerbruin) tot 1:40. Rendement per liter 6-14 m2.

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,95 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2022 Duller & Co | sitemap | rss