Uula Lineco (kleuren prijsgroep 2)

Artikel 19 van 22
€ 47,65 (inclusief btw)

Lineco is traditionele, 98% oplosmiddelvrije licht glanzende lijnolieverf, specifiek voor deuren, ramen en kozijnen buiten en binnen. (Bijna) oplosmiddelvrij wil zeggen: u koopt verf en geen terpentine! Dit maakt het rendement en de droge laagdikte groter dan bij een conventionele verf. Lijnolieverf is van zichzelf een beitsverf: Lineco kan niet bladderen en is vochtregulerend. Dit echte (dekkende) beitskarakter maakt een lijnolieverf ook zeer geschikt voor grotere vlakken niet-maatvast timmerwerk. De verf kan in principe echt niet bladderen en kan technisch gezien direct op kaal hout worden gehanteerd.

De verf is halfglanzend: er zit eigenlijk geen fabrieks-idee achter de glans, de verf is gewoon wat ze is: een samenstelling van specifiek verkookte lijnolie (niet tot kunsthars veresterd) met pigment. Op een gesloten ondergrond krijgt men meer glans, op een zuigende ondergrond schiet de verf meer weg en is de verf matter - de glansgraad kan onregelmatig zijn. Buiten zal lijnolieverf, als een echte beitsverf (kan direct op kaal hout en bladdert niet), redelijk snel matter worden. De verf geeft echt een "geverfde"' huid, hoewel altijd dekkend in twee lagen (soms in 1) zal een bepaalde streek zichtbaar blijven, een wat boersere, antiekere look. 

Zit uw kleur niet in de lijst? Zie Lineco wit en kleuren prijsgroep 1.

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 7,25 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar o.a. België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2024 Duller & Co | sitemap | rss