1tofix milieuvriendelijke vulmiddelen

Artikel 1 van 2 Volgende
€ 15,75 (inclusief btw)

UPDATE: NA PLM. 10 JAAR BLIJKT DE PRODUCTIE HELAAS (VOORLOPIG) GESTOPT, WEGENS PERSOONLIJKE REDENEN VAN DE MAKER.

ONZE EXCUSES.

De vullers, kit en lijm  van 1tofix ( 1 to fill) zijn in de hoogste mate dampdoorlatend. Hierdoor sluiten ze zeer goed aan bij het gebruik van lijnolieverf. Waar conventionele vullers vocht blokken (epoxy) of vocht aantrekken (polyester), heeft 1tofill de eigenschappen van de ondergrond qua dampdoorlaatbaarheid. Het insluiten van vocht is boosdoener nr 1 waar het gaat om houtrot. De eigenschappen van de bestaande ondergrond blijven met name in geval van hout intact. Ideaal voor restauratie - doeleinden maar ook geschikt voor alle vulklusjes.

Zeer goed hechtend, goed schuur- en boorbaar. Overschilderbaar met iedere soort verf. Toepasbaar op o.a. hout, steen, stucwerk en beton. Ook toepasbaar als vervanging van stopverf.

 • de meeste producten zijn volledig natuurlijk, de grondstoffen zijn grotendeels Nederlands en Europees
 • de allesvuller (niet volledig natuurlijk) is niet-toxisch, 1 component en biedt meer voordelen ten opzichte van epoxy (lees ook deze testimonial)
 • een aantal producten heeft eem open samenstelling, wat betekent dat ze met alle inerte vulstoffen (zoals metselzand, houtzaagsel, marmerpoeder, pigmenten e.d.) vermengbaar zijn (uiteindelijk voordeliger)

Door het karakter van deze eigenschappen werken de1toFIX producten materiaal-integrerend.
Ze vormen als het ware één geheel met de materialen, waarop ze toegepast worden (hout, steen, metaal, beton, e.d.)
Essentieel is dat vochtophoping daardoor uitgesloten is (wel in zoverre de rest van het systeem en de constructie dit ondersteunen).
En daarmee géén afbraak van de constructie.

N.b. Enkele grondstoffen zijn niet meer beschikbaar, er zijn wat wijzigingen* in de productlijn!

VOLLEDIG NATUURLIJKE VULMIDDELEN:

-1tofill monumenten in 250 of 500 gram (ongewijzigd*):

Voor hout, (natuur)steen, metaal en glas. Water- en vorstbestendige kant en klare vuller, epoxy- en polystervervanger. Sterk hechtend. De laagdikte is onbeperkt. De ondergrond mag vochtig zijn, zonder grondverf kan 1 to fill monumenten direct worden toegepast. Geen anti-houtrotmiddel nodig (zoals Epoxy of polyester impregneer).  Niet langdurig UV resistent, dus de vuller moet worden overgeschilderd.  Deze vuller kan gemengd worden met inerte vulstoffen, zoals metselzand (maximaal 1:1) bij toepassing op steen of schuurstof (maximaal 1 deel vuller: 2 delen hout) voor hout. Oude (2 k) vulmiddelresten of kitresten dienen volledig verwijderd te worden om het open karakter te waarborgen. Meer info: zie hier de gebruiksaanwijzing.

- 1tofill monumenten hout 250 gram, 500 gram of 750 gram (ongewijzigd*):

Dit is hetzelfde product als bovenstaande, alleen dan al kant & klaar gemengd met houtstof. Dit maakt het betaalbaarder. Mengen met metzelszand of een ander vulmiddel kan dus niet meer, het is gebruiksklaar. Voor een optimaal resultaat wordt aanbevolen de gedroogde vuller af te weren met 1 laagje schellakvernis (kleinverpakking ook in onderstaande lijst te kiezen), alvorens het af te schilderen. Zie hier de volledige gebruiksaanwijzing. De 1tofill hout is een wat groffere vuller. De hieronder beschreven vullers zijn gladder, pasteuzer van textuur.

SYNTHETISCH, NIET TOXISCH VULMIDDEL:

deze vullers worden door de gebruikers als erg prettig ervaren. I.h.a. lijken ze makkelijker te hechten en wat gladder te zijn dan de (ook goed te hanteren) volledig natuurlijke vullers. De allesvuller (grijs) is ietsje groffer dan de lichtgewicht vuller. De lichtgewicht werkt erg goed voor bijv. het glad maken van kopse kanten plaatmateriaal. De allesvuller maakt gaten meer onzichtbaar (geen 'plamuur'vlek) bij naschuren en schilderen door de natuurlijke zeer lichte textuur in het oppervlak.  

- Allesvuller voor binnen en buiten: weer verkrijgbaar uit voorraad. Deze allesvuller heeft dezelfde damp-open eigenschappen maar bevat wel een gemodificeerde PVA binder (synthetisch dus). Vervanger voor epoxy, goed schuurbaar en in de regel na 24 uur overschilderbaar met iedere verf. Voor hout, beton, stucwerk, mortel en natuursteen. Voor onbeperkte laagdikte. Lees hier een testimonial van een professionele verwerker. Zie hier het productblad.

- Lichtgewicht vulmiddel, lijm, kit en stopverf ineen (LVLKS): Lichtgewicht vulmiddel, lijm:, kit en stopverf ineen (LVLKS) voor hout, beton, mortel, baksteen, natuursteen, metaal en glas, voor binnen&buiten. Op waterbasis, een-component, half-natuurlijk, niet-toxisch, dampdoorlatend. Zie hier het productblad.

 • voor hout, glas, beton, stukwerk, mortel, baksteen, natuursteen, metaal
 • voor het onderhoud van monumenten
 • voor binnen&buiten (bij gebruik buiten dient overschilderd te worden)
 • vult kieren en barsten van iedere grootte in een keer op!
 • een-component, rechtstreeks uit emmer of uit de koker aanbrengen
 • kan rechtstreeks, zonder grondverf vooraf, op het materiaal aangebracht worden; het hout mag vochtig zijn; antihoutrot middel is niet nodig
 • gereedschap eenvoudig met water schoon te maken

- Regulier vulmiddel, lijm, kit en stopverf (RVLKS): Regulier vulmiddel, lijm, kit en stopverf ineen (RVLKS) voor hout, beton, mortel, baksteen, natuursteen, metaal en glas, voor binnen&buiten. Tevens geschikt voor Deelvervangingstechniek. Op waterbasis, een-component, semi-synthetisch, niet-toxisch, dampdoorlatend. Zie hier het productblad.

 • dampdoorlatend, waardoor geen rot!
 • half-natuurlijk en op waterbasis
 • voor iedere ondergrond
 • sterke initiële hechting
 • dicht barsten en kieren voorgoed af
 • verkrijgbaar ook in de kitkoker en als de kitworst (op aanvraag)
 • grondverf vooraf is niet nodig!
 • schuurbaar
 • voor hout, glas, beton, stukwerk, mortel, baksteen, natuursteen, metaal
 • voor het onderhoud van monumenten
 • voor binnen&buiten (bij gebruik buiten dient overschilderd te worden)
 • vult kieren en barsten van iedere grootte in een keer op!
 • een-component, rechtstreeks uit emmer of uit de koker aanbrengen
 • kan rechtstreeks, zonder grondverf vooraf, op het materiaal aangebracht worden; het hout mag vochtig zijn; antihoutrot middel is niet nodig
 • gereedschap eenvoudig met water schoon te maken


- Fijne plamuur voor binnen en buiten (gewijzigd*, voorlopig vervallen!) :  Een-component, dampdoorlatend, prima schuurbaar plamuur op waterbasis voor hout, beton, mortel, baksteen, natuursteen, stucwerk; geen primer nodig; voor binnen&buiten; na v.a. 30 minuten met iedere verf overschilderbaar. Voor kleinere laagdikte en glad afwerken. Voorkomt houtrot. Zie hier voor het productblad.

 

NATUURLIJKE AFDICHTING / BEGLAZING / STOPVERF / SANITAIR:

- 1toseal BAS 0,25 / 0,5 of 0,75 kg:

Voor binnen en buiten. Vervanger voor stopverf, beglazingskit en afdichtingskit. Bij gebruik buiten binnen 1 maand overschilderen. Niet geschikt voor dragende functie in permanent natte omgeving. Na 24 uur licht schuurbaar en overschilderbaar met iedere verf. Ook stevig inwrijven met de vinger op de ondergrond voor het eerste contactlaagje is aan te bevelen. Makkelijk verwerkbaar, kleeft niet aan het mes.

- 1toseal SAS 0,25 / 0,5 of 0,75 kg (voorlopig vervallen*, nog beperkt voorradig):Voor binnen en buiten, de schimmelwerende Sanitair variant. Vervanger voor stopverf, beglazingskit en afdichtingskit. Bij gebruik buiten binnen 1 maand overschilderen. Niet geschikt voor dragende functie in permanent natte omgeving. Na 24 uur licht schuurbaar en overschilderbaar met iedere verf. Ook stevig inwrijven met de vinger op de ondergrond voor het eerste contactlaagje is aan te bevelen. Makkelijk verwerkbaar, kleeft niet aan het mes.

NATUURLIJKE LIJM:

- 1toGlue WaterBestendig (ongewijzigd*): is een universele één-component, ‘groen’, d.w.z. bevattend uitsluitend natuurlijke grondstoffen, waterbestendige vullende lijm op waterbasis voor hout, kurk, beton, mortel, baksteen, natuursteen, glas en metaal. Is bij uitstek geschikt voor het verlijmen van raamverbindingen en voor deelvervanging van verrot hout en voorkomt houtrot dankzij haar dampdoorlatendheid! 

Zie hier het productblad.

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,95 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2023 Duller & Co | sitemap | rss