Epoxy primer dekkend

Vorige Artikel 7 van 8 Volgende
€ 38,95 (inclusief btw)

Nylo EP primer WV is een watergedragen epoxy hechtprimer in wit of donkergrijs, voor dekkende afwerkingen.

Door het zeer hechtende karakter van het epoxy bindmiddel is dit product geschikt als roestwerende hechtprimer op stalen constructies zoals damwandprofielen, maar ook op dicht gevlinderde vloeren, prefab betonnen trappen, (geglazuurde) tegels, trespa, kunststof, plaatmateriaal etcetera. Omdat epoxy wel sterk is (hechting, waterdichtheid) maar matig UV bestendig is, alsook vergelend en relatief krasgevoelig, wordt dit normaliter alleen als hechtlaag gebruikt. Een afwerking met bijvoorbeeld Nylo topcoat WV is voor een vloer een goede optie.

Prefab beton dient intensief ontvet te worden met bijvoorbeeld B-Clean. Dichte oude ondergronden altijd ontvetten (st Marc, soda of B-Clean bijvoorbeeld) en bij voorkeur opruwen, minimaal met bijvoorbeeld een schotch - brite schuurmatje (of gewoon schuurpapier natuurlijk).

De potlife van dit 2 komponenten - product is 2 uur (na het mengen (roeren) van de 2 komponenten, binnen 2 uur verwerken). Dit verwerken gaat met een kwast en een nylon roller. Nylo EP primer is overschilderbaar na 16 uur.

Het aanbevolen rendement is 7 tot 8 m2 / kilo.

Voor het welslagen van een epoxy primer op steenachtige ondergronden van onbekende kwaliteit, is een relatief vaste en harde ondergrond vereist. Voor zover mogelijk moeten losse delen middels mechanisch schuren verwijderd worden. In meetbare kwaliteiten vervat moet de drukvastheid van de ondergrond 25 Newton / mm2 zijn en de hechttreksterkte 1,5 N / mm2.

Lichtere, zwakkere en eventueel zuigender ondergronden worden wel harder van een epoxy. Deze ondergronden zijn "officieel" sowieso weinig geschikt voor een directe afwerking met een verf of coating. Het toepassen van een epoxy geeft dan in ieder geval meer mechanische sterkte in deze laag; hoewel het risico op breuk / barsten / beschadigen van de onderlaag - en daarmee het beschadigen van de coating die te weinig draagkracht heeft - blijft bestaan natuurlijk.

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,95 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2023 Duller & Co | sitemap | rss