Traelyx Parketlak Ultramat

Vorige Artikel 4 van 5 Volgende
€ 25,95 (inclusief btw)

De 1 component versie van de Traelyx Naturel Finish / Skylt Titanium. Net zo ultramat als Skylt. Het geeft een onbehandelde finish qua glans.

De Parketlak Ultramat is in vergeljking met Skylt Original een (klein beetje) verdiepend - kaal hout wordt een fractie donkerder, maar niet veel.  Deze eigenschap maakt het volgens de fabrikant wel geschikt voor alle houtsoorten zoals notenhout, ook donkerder (gebeitst) hout. N.b. ultramatte producten kunnen tóch altijd iets 'wittigs' houden, dan zit nou eenmaal besloten in de mattering, ook in geavanceerde mattering zoals in de Skylt / Traelyx technologie.

Dat het 1 component is in plaats van 2 maakt het natuurlijk bijzonder gebruiksvriendelijk. Let wel, de verschillen in type en prijs zijn er niet zomaar - zowel qua chemische als mechanische resistentie kan men zeker een goed product verwachten, het is echter zeker niet even sterk als de 2 komponenten varianten. Op tafelbladen e.d. zal men sneller deze beperking in chemische resistentie tegenkomen.

Het is altijd raadzaam een testje op te zetten, om de esthetiek te kunnen beoordelen.

Aanbevolen rendement 10-12 m2 per liter (in de praktijk is dat meestal hoger, maar tracht niet dunner te strijken dan plm. 14-15 m2 / liter om wel wat laagdikte te krijgen). Op de meeste te behandelen oppervlakken moet men met 3 lagen werken. Op hout geeft de eerste laag vaak opruwing (deze zakt ook grotendeels weg in het hout, maar de laag is natuurlijk nodig in de opbouw). Opruwing van de houtvezel maakt oppervlakkig tussenschuren (P180-P280) noodzakelijk. Dit stelt niet veel voor, men 'aait' deze vezel zo glad. Daarna tenminste 2 lagen, 1 laag is gewoon zeer weinig laagdikte om de hele levensduur een duurzame en goed reinigbare film te geven .

Benodigde hoeveelheid voor een vloer: reken met het aantal vierkante meters x 0,25. Dat geeft het aantal liters dat nodig is voor 3 lagen lak.

De parketlak Ultramat kan ook goed als makkelijke 1 - komponent vervanger dienen voor over muurverven, waar de belasting net wat minder hoog is (in het kader 'verf in plaats van tegels'). Het hanteren van een eerste laag grondlak is ook mogelijk, dit kan op grotere vlakken wat voordeliger zijn.

Gebruik op vloeren bij voorkeur Microvezel rollers.

VAKANTIESLUITING T/M 15 AUGUSTUS!!

WELKOM IN DE VERNIEUWDE (09-2020) WEBWINKEL VAN DULLER & CO! Bestaande klant oude webshop? Voer uw gegevens opnieuw in. U kunt een account aanmaken of zonder account bestellen. Mist u producten, op- of aanmerkingen? Bel met Remco of Sonja, 023 3034311 of mail (verkoop@dullerenco.nl).

Dank voor uw bezoek!

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,50 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2021 Duller & Co | sitemap | rss