Clou waterbeits

Artikel 1 van 17 Volgende
€ 5,60 (inclusief btw)

Clou waterbeits, de bekende zakjes oplosbare inkt in felle kleuren en houtkleuren. Online voordelig bij Duller & Co. Standaard bedoeld voor een kwart liter warm water: direct uit de kraan (50-70 graden). Meer of minder water kan natuurlijk ook, afhankelijk van de zuiging van het hout en de gewenste kleur intensiteit. De beitsen zijn eenvoudig onderling mengbaar. Ze worden vaak gebruikt voor restauratie-doeleinden. Eenmaal gemengd, bij voorkeur in een kunststof of glazen (jam)pot, zijn ze eindeloos houdbaar.

Waterbeits wordt aangebracht met een doek, spons of kwast. Dit doet men licht overtollig. Vervolgens strijkt men dit overtollige weg met een vod of de drogere kwast. Zo krijgt men een resultaat waarbij de kleuring niet ligt aan de aangebrachte laagdikte, maar aan de dichtheids / zuigingsverschillen in het hout. Voor echt grote vlakken zijn overigens bijna alle beitsen lastig aanzetloos aan te brengen. Clou waterbeits is daarop geen uitzondering (full-solid beitsolie zoals gekleurde Corcol is de grote uitzondering, maar heeft wel een andere esthetiek). 

Aflakken doet men normaliter met een oliebasis (terpentine-verdunbare) of anderzins oplosmiddelhoudende lak, zoals Politourvernis of Diaglass oliebasis PU. In een watergedragen lak lost de waterbeits namelijk op, dit gaat alleen goed als men de eerste laag vlot opzet. De lak verdiept de kleur van de beits. Zonder lak is waterbeits niet watervast en flets. Let op, een echte olie (drogende olie waarbij het overtollige verwijderd moet worden)  of een was (bijen-, carnaubewas) voldoen niet als afwerking. Ze fixeren de kleur niet voldoende, een natte lap of kopje kan de kleur doen oplossen of afgeven! Lakken is dus het devies, met het prettige Diaglass bijvoorbeeld.

2 x Osmo hardwasolie, niet nagewreven maar gewoon laten drogen (zoals het bedoeld is) kan volstaan mits de belasting niet te hoog is (werk/tafelbladen raden we af). Osmo is dan ook eigenlijk geen olie maar een dunne  alkydhars-(olie)lak met een wastoeslagje. 

Zeer goed op voorraad!

Klik hier voor een link naar de kleurkaart.

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,95 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2022 Duller & Co | sitemap | rss