Punische was Kreidezeit

Vorige Artikel 15 van 18 Volgende
€ 32,50 (inclusief 21% btw)

800 gram (afbeelding toont 400, maar het gaat om 800 gram-verpakking) Punische was is een met potas verzeepte bijenwas.

Dit geeft een zalfachtig product dat kan ingezet worden als mat- tot glansafwerking van Stuccolustro en Tadelakt, of van andere matte verven. Door de glansafwerking wordt de afwerking of verf vuilwerender. Voorts is de afwerking ademend en antistatisch.

Het rendement is ongeveer 30m2/liter. Op stuccolustro wordt de was dun met de venetiaanse spaan opgezet en na droging ook hiermee opgeglanst. Op tadelakt gebruikt men een kunstof- of metalen Japans plamuurmes, waarna het met een doek wordt opgeboend. De was kan ook over een gezeept tadelakt gezet worden (zoals de Glaetteseife van Tadelakt).

Een andere toepassing is Punische was als toeslagmiddel in de bereiding van de Kreidezeit muurverven op poederbasis, de caseine- en de lijmwaterverf (0,75 kg Punische was voor 5 kg poeder, na inweken van het poeder de was toevoegen). De verf kan dan na droging tot een mooie zijdeglans worden opgeboend.

WELKOM IN DE VERNIEUWDE (09-2020) WEBWINKEL VAN DULLER & CO! Bestaande klant oude webshop? Voer uw gegevens opnieuw in. U kunt een account aanmaken of zonder account bestellen. Mist u producten, op- of aanmerkingen? Bel met Remco of Sonja, 023 3034311 of mail (verkoop@dullerenco.nl).

Dank voor uw bezoek!

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,50 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2021 Duller & Co | sitemap | rss