Bindmiddel voor pigmenten Kreidezeit

Vorige Artikel 6 van 18 Volgende
€ 9,95 (inclusief 21% btw)

Kreidezeit Vollton bindmiddel in poedervorm: dit product maakt van droog pigment een dekkende (muur)verf!

De verhouding droog pigment : bindmiddel is makkelijk:  1:1.

Men kan natuurlijk zelf het wiel uitvinden en een receptuur voor een bindmiddel samenstellen. Dat heeft Kreidezeit nu voor u gedaan op een betaalbare manier! De inhoudsstoffen zijn krijt, plantaardige caseine, porseleinaarde, cellulose, soda en methylcellulose. Vollton bindmiddel is dus een combinatie van vulstoffen en plantaardige eiwit en celstof. Gemengd met pigment geeft het u een volledig oplosmiddelvrije, conserveermiddelvrije damp-open en antistatische verflaag. De bijzondere echte pigmentkleuren komen zo volledig tot hun recht.

Werkwijze en rendement: 50 gram bindmiddel en 50 gram pigment is goed voor plm. 1 - 1,3 m2.

Het pigment in klontvrij in de benodigde hoeveelheid water (of wat minder in eerste instantie) roeren. Daarna al roerend het bindmiddel toevoegen tot het geheel klontvrij is. Eerst de droge stoffen mengen en dan in het water strooien kan ook. Gebruik van een boormachine met roerstaaf of een keukenblender is sterk aan te bevelen. Met een goede garde komt men ook ver, hoewel dat per pigment kan verschillen. 30 minuten laten staan, nogmaals doorroeren en dan is het gebruiksklaar.

De hoeveelheid water: dat hangt samen met het pigment en ook de ondergrond. Het ene pigment neemt meer water op dan het andere. Men moet ook een verf krijgen die soepel verstrijkt. De verdunning moet dus eigenlijk altijd met een test worden vastgesteld, waarbij soepel verwerken (en nog wel voldoende dekkracht) de belangrijkste leidraad is. Over de dekking: deze dekking hangt samen met het pigment - het ene pigment dekt aanzienlijk beter dan het andere. Omdat het uiteindelijk klaar is wanneer de gewenste optiek bereikt is, valt niet op voorhand te zeggen of men 1, 2 of wellicht 3 lagen zou moeten zetten. Een egaal, opaque resultaat -precies zo strak als met een kant & klare muurverf - valt sowieso lang niet altijd te behalen met deze verf. De pigmentverf aanbrengen met de kwast, niet rollen - een roller kan voor zichtbare rolstrepen zorgen. Afhankelijk van het pigment kan het eindresultaat varieren van egaal tot wolkerig, kalkachtig.

In 0,5 kilo of 1,5 kilo. Goed voor plm. 6 m2 / 18 m2.

Hier een lijstje met enkele kleurstoffen met indicaties van de hoeveelheid water per kilo droge stof (0,5 kilo bindmiddel en 0,5 kilo pigment):

- 1,25 liter water: oker geel, goudoker, groene omber, ijzeroxidzwart, oker oranje, ultramarijnblauw, ultramarijn violet, spinell pigementen, gebrande omber, gebrande siena, ijzeroxydrood, chroomoxydgroen
- 1,75 Liter Water: rode Siena, Omber roodbruin, ijzeroxydgeel
- 2,00 Liter Water: Donkere Omber, Rauwe Omber, Rauwe Siena

WELKOM IN DE VERNIEUWDE (09-2020) WEBWINKEL VAN DULLER & CO! Bestaande klant oude webshop? Voer uw gegevens opnieuw in. U kunt een account aanmaken of zonder account bestellen. Mist u producten, op- of aanmerkingen? Bel met Remco of Sonja, 023 3034311 of mail (verkoop@dullerenco.nl).

Dank voor uw bezoek!

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,50 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2021 Duller & Co | sitemap | rss