Instacoll van Kölner

Vorige Artikel 5 van 17 Volgende
€ 16,05 (inclusief btw)

De Kolner Instacoll is na 30 jaar een vaste waarde geworden als veelgeprezen en veelgebruikte mixtion voor echt bladgoud.

De belangrijkste verschillen tussen deze watergedragen lijm en de traditionele oliemixtion zijn: levert een echte hoogglansvergulding, de vergulding is direct buitenwaardig, de planning (wanneer kan ik plakken?) is geen probleem meer. Met oliemixtion is overigens ook een hoogglans te verkrijgen met een specifieke methode, dit wordt elders door ons uitgelegd, zie de hoogglans - polijstpasta van dr Feldmann. De gewoonlijk middels een oliemixtion verkregen glans is niet de polijstglans van Instacoll. Daarnaast moet oliemxtion officieel een tijd doorharden voordat ze buitenwaardig is.

Instacoll komt in blank of in geel-semi dekkend. Het product kan worden verspoten, mits de ondergrond zich daarvoor leent, of verkwast. Gebruik bij kwasten een zo zacht mogelijk penseel zoals de filament spalters of penselen.

De uitdaging bij deze mixtion: de vloei van het product. Daar de hoge glans van het goud alles verraadt is een kwaststreek snel zichtbaar. Dit met name op vlakke delen. Bij bollingen neemt de reflectie van het goud de overhand. De vloei is, gelijk een watergedragen polyurethaan tegenover een oliebasis verf, natuurlijk minder dan die van oliemixtion. Voldoende vol opzetten met een Filament spalter, minimaal verdunnen en zo min mogelijk streken gebruiken zijn de tips. Voor iemand die geen oliemixtion gewend is, is deze lijm wellicht wel makkelijker- want ook aan een olievergulding kleven haken en ogen. De lijm dient vervolgens volledig droog (!) aan te voelen. Een vloeiblaadje van het goud mag niet lichtjes (hoorbaar) in de lijm blijven kleven. Na droging, van officieus ongeveer drie kwartier, heeft u zo'n 3 uur om te plakken met in de regel goud vast op vloei / transfergoud.

Grotere vlakken? Geen probleem, de lijm kan ten alle tijde geactiveerd worden met de Instacoll Activator. Deze activator is in onze ervaring niet strikt noodzakelijk, de instacoll basis is de lijm. N.B. de fabrikant adviseert wel altijd te activeren. De activator maakt de lijm weer precies klevend genoeg. Men kan, het goud op een vaste plaats houdende, stevig aanwrijven op de achterzijde van het vloei. De Instacoll is hier hard genoeg voor (niet doen bij oliemixtion!). Hoewel droog aanvoelend is het de perfecte kleefkracht voor echt goud vast op vloei. Na (deels) plakken kan men, in de tegenovergestelde richting van het plakken, zachtjes polijsten met een Instacoll doekje of een zacht (nooit nat gebruikt) zeemleertje. De hoge polijstglans komt nu naar boven. Meer verwerkings tips vindt u hier.

N.B.: niet geschikt voor slagmetaal! N.B.: voor zilver of palladium , gebruik dan Instacoll High Active. Ook voor het 20 - grams torengoud kunnen we de High Active Instacoll aanbevelen.

Rendement plm. 12-20 m2 per liter (met een kleinverpakking van 100 ml kunt u meestal al minimaal 6 boekjes plakken).

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 7,25 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar o.a. België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2023 Duller & Co | sitemap | rss