Slagmetaal goudkleur extra dik

Vorige Artikel 5 van 9 Volgende
€ 7,95 (inclusief btw)

Slagmetaal (koper-zink) in kleur 2,5 middengoud, in een extra dikke variant.

"Dik" is behoorlijk relatief als men het over slagmetaal heeft, het is nog steeds dun. Wel is het dikker dan wat voorheen de Duitse standaard was van de beste kwaliteit. Chinees slagmetaal bewijst dat het allemaal nog véél dunner kan..maar dat is dus geen aanrader.

Deze 'nieuwe' dikkere kwaliteit (sinds plm. 2017 verkrijgbaar) wordt aangeduid met 1A1A. Voorheen was dit - 1A1A - de benaming van de nu gewone kwaliteit, deze is qua naam gedemoteerd naar 1A.

Er bleek voor kwaliteitsverguldingen met slagmetaal behoefte aan een wat zwaardere kwaliteit, zoals bijvoorbeeld voor wanden of kunstobjecten. Duller voert standaard de 14 x 14 cm, los op vloei - omdat deze kwaliteit af te lakken valt zonder risico, dit is bij vast op vloei slagmetaal niet het geval.

Omdat slagmetaal niet edel is, ligt aflakken voor de hand. De directe metaalglans vermindert wel altijd met een aflak (schellakvernis is aan te bevelen als de belasting niet heel hoog is), echter de glans wordt wel egaler. Het mogelijk ietwat blikkerig effect van slagmetaal wordt daarmee wat chiquer naar onze mening.

Per boekje van 25 vel, 14 x 14 cm los op vloei.

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,50 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2021 Duller & Co | sitemap | rss