Mengkleuren Acryl (voor o.a. marmerimitaite)

Vorige Artikel 7 van 20 Volgende
€ 3,95 (inclusief btw)

Polyvine mengkleuren in aardverftinten, ultramarijnblauw, wit en zwart, geconcentreerd. Bedoeld om watergedragen producten aan te kleuren. Deze kleuren worden bijvoorbeeld gebruikt in combinatie met de Patino Glaceerverf. Voor het maken van een bijvoorbeeld een marmer-imitatie. 50 gram-concentraat. Onderling mengbaar. De mengkleuren kunnen natuurlijk ook door watergedragen vernis of andere watergedragen verfproducten.

Marmerimitatie:

Als ondergrond wordt een verf gekozen die een goede basis vormt voor de gekozen marmersoort. Dit is dekkende verf, in bijvoorbeeld wit voor een witmarmer of licht geel voor een  siena-marmer, zwart voor een vert-de mer. Kies bij voorkeur een watergedragen grond- of zijdeglans op kleur (oliebasis verf moet langer doorharden voordat deze overschilderbaar is met een watergedragen laag, te snel er overheen met Patino betekent wegschiften). De glaceersaus (Patino) wordt in de gewenste kleur gemengd (qua kleur en qua concentratie / dichtheid).

Zeer beknopte handleiding witmarmer:

Voor witmarmer kiest men dus een witte ondergrond. Ook de glaceerverf (Patino) wordt al wit transparant aangekleurd. De witte ondergrond wordt in de witte glaceerverf gezet. Alle partijen, vlekken en aders die men in deze natte saus schildert worden zo meegenomen in het glacis. Met zwart en wit maakt men kleine hoeveelheden (op een palet bijvoorbeeld) van wat verschillende grijzen, van zeer licht tot iets geprononceerder. De "onderliggende" partijen zet men op met de lichtste tint grijs. Dit gaat met grove streek, men draait bijvoorbeeld met een smalle spalter of met twee lyonse penselen in 1 hand door de natte saus. Naar ''boven'' toe werkt men steeds fijner. Met een zeer fijne letterzetter wordt geaderd. Men kan tussentijds dassen met de daskwast om de aders en partijen te doen verglazen of helemaal aan het eind.

Kijk goed naar voorbeelden van marmersoorten. Hoe lopen aders?  Men is toch een compositie aan het maken, waarbij men voorborduurt op de partijen zijn neergezet in de ondergrond. Intuitief komt men vaak een eind. 

Met een acrylglaceerverf zoals Patino moet men alsnog "vlot" werken. De open tijd bedraagt maximaal een uur. De Polyvine acryl glaceerverven zijn wel de beste in hun soort. Voor meer open tijd kies oliesaas.

 Flacon van 50 gram, geconcentreerd.

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,50 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2021 Duller & Co | sitemap | rss