Polyvine Classico glaceerverf

Vorige Artikel 3 van 20 Volgende
€ 23,95 (inclusief btw)

Classico, de acryl glaceerverf van Polyvine (Classico is de benaming in Nederland, in de UK heet het Classic Colour Scumble).

Er is maar 1 goed merk voor dit glaceerverf in een watergedragen variant- dat is Polyvine. Echte open tijd (vertraagde droging tot 1 uur), verdasbaarheid zonder te gaan trekken of korrelen. Met deze glaceerverf kunt u dus hout- en marmerimitaties maken, maar ook eenvoudiger glaceertechnieken tot een goed einde brengen zoals deppen, frotteren, sponzen, kammen, wikkelen, vegen en kleurwassen. De classico dient gemengd te worden met verf. Dit mag niet louter geconcentreerde mengkleur zijn (dit kan wel met de Polyvine Patino glaceerverf).

De classico gebruikt het bindmiddel uit de verf om tot een goede droging te komen. De Classico verwerkt net iets soepeler dan de Patino.

Classico wordt dus gemengd met acryl kunstschilderverf, muurverf of watergedragen lakverf. Een mengverhouding is niet echt te geven: dit hangt af van het gewenste resultaat. De transparantie respectievelijk dekking van verschillende kleuren is ook erg variabel. Zo is gebrande omber veel sterker kleurend dan bijvoorbeeld rauwe omber. Wel dient, omwille van de droging, ongeveer minimaal 1/7e deel verf gebruikt te worden. Ook dit hangt echter weer af van de gebruikte verf (hoeveel bindmiddel (lijm) bevat de gekozen verf? De beste ondergrond voor een zo lang mogelijke werktijd is een relatief gesloten ondergrond, zoals een grondverf of een matte/zijdeglans lakverf. Voor veel eenvoudige technieken volstaat een acrylaat muurverf (type binnen-buiten, deze bevatten wat meer lijm zodat de glaceerverf niet te snel wegschiet in de ondergrond).

Let op! Een glanzender ondergrond i.c.m. een glanzender mengverf heeft ook een glanzender eindresultaat tot gevolg. Wil men dus een mat aspect, kies voor een (extra) matte mengverf.

Let op! Gezien de vertraagde droogtijd is de doorharding ook vertraagd. Aflakken op waterbasis indien gewenst na minimaal 48 uur. De weekmakers in de lak kunnen de nog niet doorgeharde glaceerverf oplossen. Testen is altijd handig! Kwast gelijktijdig wat glaceerverf op een gesloten ondergrond, dan heeft u een testoppervlak. Rendement 12-16m2/liter.

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,50 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2021 Duller & Co | sitemap | rss