Polyvine Vloerlak extra mat

Vorige Artikel 2 van 20 Volgende
€ 29,90 (inclusief btw)

Polyvine vloerlak extra mat, voorheen bekend als vloervernis heel mat.

We hebben deze lak vervangen door de Rigo 1 k ultramat.

Eventueel nog wel leverbaar, maar dan met levertijd. Bel of mail.

De vloerlak extra mat, ook wel 2 x mat of dead flat genoemd, is echt zeer mat en makkelijk in gebruik. 

De standaard voor ultiem mat, als in onzichtbaar, is sinds plm. 2007 door Skylt neergezet (zie onderaan deze pagina). De Polyvine decorateurs vernis heelmat was voor die tijd verreweg de matste op de markt. Wij hebben de indruk - uit onze testen - dat de Polyvine vloerlak extra mat niet onderdoet voor Skylt  in ''onzichtbaarheid''.   De opkleuring van de ondergrond is zeer gering, op eiken toegepast zal dit een minimale fractie van kleur verdiepen, maar normaliter niet veel. Skylt verdiept/verdonkert de kleur normaliter niet.

Er zijn een aantal producten op de markt die ook zo’n matheid claimen (o.a. Putop producten, geheten 'extreem mat'), echter deze komen echt niet in de buurt van de matheid van Polyvine heel mat of Skylt. Ook de traelyx naturel -lijn (die we ook voeren) is zo super mat als Skylt, dit is echter logisch omdat dat 100% Skylt technologie is. N.B. de opmerkingen over 'opkleuren, verdiepen' gelden voor meer dan 90% van het eiken / naaldhout dat we tegenkomen, er is ook hout dat super opkleurings-gevoelig is (zoals bijvoorbeeld vaker bij zeer oud hout). Dan nog zijn dit de producten die dat het minste doen!

Deze vrij kleine verschillen maken dat Polyvine vloerlak extra mat toch erg interessant is. Interessant qua prijs, qua matheid, qua naturel effect - hoewel 2 komponentenlak zeker een stuk sterker zal zijn!! - en omdat het in tegenstelling tot Skylt gewoon een 1 komponent product is. De can openen (niet vergeten te schudden vooraf..) en smeren maar.

In 1 liter of 4 liter.

VERWERKING:

Voor een duurzame laag op mechanisch belaste ondergrond (o.a. tafels, vloeren) net zoals alle andere lakken in minimaal 3 lagen opbrengen. De eerste laag op zuigender ondergronden 10% met water verdunnen. Bij twijfel aan geschiktheid eerst testen. Donkerder hardhout en noten zijn gevoeliger voor het laten zien van witte film, net als bij Skylt. Zoals bij andere watergedragen lakken plaatselijk te grote laagdikte voorkomen (vollopen van deuken), m.n. bij supermatte lak kan dan een wittige film ontstaan. 

Het aanbevolen rendement is 10-14 m2 per liter,. In de praktijk laten watergedragen blanke lakken zich (zeker na laag 1) zich veel dunner verwerken, men krijgt dan echter niet de duurzaamheid die natuurlijk met sterkte en laagdikte samenhangt. Voor een kale vloer van 40 m2 (uitgaande van massief hout of goed lamelparket) zou men uitkomen op het volgende: 40 x 3 keer lakken = 120 / 12 (m2 per liter) = 10 liter product voor een echt gezonde laagdikte.

Tussen de lagen dient, zoals bij alle watergedragen lakken, meestal oppervlakkig geschuurd te worden. De houtvezel komt wat omhoog van de watergedragen lak. Bij lamelparket of voordeliger hout is dat vaak meer dan bij mooie massieve delen. Handmatig 'aaien' voldoet normaliter om deze vezel te verwijderen. Hiertoe pakt men korrel 220 na laag 1 en P280 na laag 2.

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,50 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2021 Duller & Co | sitemap | rss