Dubbel torengoud vast op vloei 18 grams

Vorige Artikel 3 van 16 Volgende
€ 59,50 (inclusief btw)
Voorraad 16 stuks

Dubbel torengoud vast op vloei van het beste Duitse fabrikaat in de normale dikke kwaliteit. Er is 18 gram goud verwerkt per 1000 vel bladgoud. De velletjes meten 8 x 8 cm. Het goud komt per boekje van 25 vel, op een transferblaadje gehecht. 1 boekje van deze kwaliteit bevat dus 0,45 gram goud.

Deze kwaliteit wordt met name buiten gebruikt. De ondergrond dient van zichzelf buitenwaardig te zijn of zodanig afgewerkt te zijn. Hout en staal bijvoorbeeld dienen dus in een goed verfsysteem te zitten.

Over deze verf komt de mixtion, de lijm waar het goud op geplakt wordt. De meest gebruikte varianten zijn Oliemixtion en Instacoll (voor een hoogglans vergulding in de meest toegepaste variant). Afhankelijk van de vorm van de ondergrond worden hele velletjes gebruikt of wordt het goud geknipt met een schaar. Eenvoudig gezegd is bladvergulden met bladgoud vast op vloei "knippen en plakken''.

Er wordt licht overlappend geplakt, in 1 richting (zoals van links naar rechts, van boven naar benee) als men zo gesloten mogelijk wil vergulden. Nadat alles is aangeduwd gaat men met goudstoffer (in het geval van oliemixtion) of met een zacht doekje (bij Instacoll) over het goud. De overlapjes, waar geen lijm onder zit, wrijft men zodoende weg.

Per boekje van 25 vel, 1 velletje meet 8 x 8 cm.

 

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 7,25 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar o.a. België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2023 Duller & Co | sitemap | rss