Dubbel torengoud 20 grams vast op vloei

Vorige Artikel 2 van 16 Volgende
€ 62,90 (inclusief btw)

Vast op vloei dubbel torengoud van 23,75 karaat, exportkwaliteit met platina toeslag van het beste Duitse fabrikaat (Fa. Noris Blattgold) in de extra dikke variant. De 20 grams-aanduiding betekent het volgende: er zit 20 gram goud in 1000 vel bladgoud van 8 x 8 cm. 1 boekje goud bevat 25 van deze velletjes, 1 velletje heeft de afmeting 8 x 8 cm. Het goud komt per boekje van 25 vel, op een transferblaadje gehecht. 1 boekje van deze kwaliteit bevat dus 0,5 gram goud.

Deze kwaliteit wordt met name buiten gebruikt. Ons dubbeltorengoud bestaat uit bijna 99% goud (23,75 van de 24 delen) en 1%  platina.

Voor bladgoud is het dus dik, voor degene die het niet kent blijft het wellicht dun aandoen (zo is een blaadje bladgoud geen stijf metalen plaatje maar flexibel, zoals een dun papiertje). Het vast op vloei aspect maakt echter eenvoudige verwerking, ook buiten, mogelijk. Elk velletje zit op een vloeiblaadje gehecht. Zo kan men knippen en plakken. Het goud heeft geen zijde, maar de zichtbare goudzijde wordt op de lijm aangebracht - vervolgens laat het vloei / transferpapiertje los en men heeft verguld.

De ondergrond dient van zichzelf buitenwaardig te zijn of zodanig afgewerkt te zijn. Hout en staal bijvoorbeeld dienen dus in een goed verfsysteem te zitten.

Over deze verf komt de mixtion, de lijm waar het goud op geplakt wordt. De meest gebruikte varianten zijn Oliemixtion en Instacoll (voor een hoogglans vergulding in de meest toegepaste variant). Afhankelijk van de vorm van de ondergrond worden hele velletjes gebruikt of wordt het goud geknipt met een schaar. Eenvoudig gezegd is bladvergulden met bladgoud vast op vloei "knippen en plakken''.

Er wordt licht overlappend geplakt, in 1 richting (zoals van links naar rechts, van boven naar benee) als men zo gesloten mogelijk wil vergulden. Nadat alles is aangeduwd gaat men met goudstoffer (in het geval van oliemixtion) of met een zacht doekje (bij Instacoll) over het goud. De overlapjes, waar geen lijm onder zit, wrijft men zodoende weg.

Per boekje van 25 vel, 1 velletje meet 8 x 8 cm.

 

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,95 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2023 Duller & Co | sitemap | rss