Skylt overlakbare kleurolie 2 k 5051 wit/white

Vorige Artikel 7 van 19 Volgende
€ 77,50 (inclusief btw)

Skylt (direct) overlakbare kleur-olie in 5051 white of mengkleuren uit wit.


Skylt olie 2 K wit is de oplosmiddelvrije en daardoor esthetisch perfect verwerkende beitsolie. Aan de olie wordt de verharder (deze zorgt voor de snelle aanharding) en (eventueel) een kleurpigment toegevoegd. Skylt overlakbare kleurolie is specifiek gemaakt als beits onder (watergedragen) lak.

Kiest u een kleur (een andere dan de standaard wit), dan krijgt u het volgende: - 1 liter overlakbare kleurolie met losse 2 component (= de verharder) én een dosering mengkleur. Deze 3 componenten bij elkaar gevoegd vormen de overlakbare kleurolie in de gekozen tint.

Alle 'losse' mengkleuren ziet u in dit item, afhankelijk van de kleur gemengd met blanke, witte of zwarte olie.

De olie kan puur gebruikt worden (wit), of met extra wit pigment (met color for oil nr. 10) of een andere mengkleur gemengd (zie de foto's van de plankjes - n.b. foto's en ander hout geeft natuurlijk allemaal vertekening resp. een ander eindbeeld).

De olie volgt puur de zuigingsverschillen in het hout. Overtollig product wrijft men weg. Het oplosmiddelvrije karakter zorgt voor de soepele en aanzetvrije verwerking van het beitsen, heel anders dan waterbeits of lakbeits. Dit is het beitstype dat de normale moeilijkheden van beitsen naar het verleden verwijst. De kleur in het product volgt puur het hout, in principe zijn aanzetten en kleurdoublures onmogelijk. Als het hout niet goed (ten dele niet kaal) of zeer grof geschuurd (krassen) is, dan wordt dat natuurlijk wel zichtbaar - zoals elke vorm van beits dat dan zou tonen. Daarnaast vult de olie het hout direct, de beits vervangt dus 1 laag lak. Opruwing van houtvezel ontstaat normaliter ook echt niet met een olie (wel als men met watergedragen beitsen of lakken werkt). Skylt overlakbare kleurolie is vanwege dit karakter perfect esthetisch en vullend beitsen, gevolgd door een jarenlang onderhoudsvrij finish - de lak.

Deze beits is gemaakt om 'direct' - zodra het hout bij goed droogwrijven met een doek geen kleur meer afgeeft - over te kunnen lakken met Skylt original. Duller & Co adviseert liefst langer aan te houden tussen olie en lak, zoals 24 uur.

Het toepassen van andere watergedragen lakken die meer glans geven dan het ultramatte Skylt is ook mogelijk, vanwege de unieke hechtingseigenschappen afficheert de fabrikant tenminste 1 laag Skylt te gebruiken.

Net als bij andere echte (oplosmiddelvrije) olie dient de overtollige Skylt kleurolie verwijderd te worden. Door de wijze waarop het olie-kleurmengsel het hout impregneert zal plaatselijk royaler aangebrachte olie of langere inwerktijd niet tot zwaarder gekleurde plekken leiden. Men heeft voldoende tijd om de olie na te wrijven. Handmatig gebeurt dat in niet al te grote vlakken, enkele vierkante meters opzetten en droogwrijven. Wel moet de olie (de basis plus de 2e component) na menging echt binnen 3 uur verwerkt worden. Duller & Co voorziet in een maatspuit en mengverhouding voor eventueel opdelen.

In 1 liter voor plm. 25-50m2, sterk afhankelijk van de zuiging natuurlijk. Op massief hout is het eerder minimaal 30-35m2, op zuigender ondergronden zoals multiplex underlayment kan het rendement mogelijk veel lager uitvallen. De olie dient vooral het esthetisch goed beitsen, dus men hoeft in principe niet op optimaal vullen te focussen - als men maar het gewenste kleurresultaat bereikt. De werkwijze is : opzetten + verdelen (aanbrengen dus), droogwrijven.

Let op! Skylt kleurolie moet altijd impregnerend verwerkt worden, alle overtollige olie dient binnen 45 minuten verwijderd te worden! 

Let op! Lappen met drogende olie dienen zuurstofarm opgeborgen te worden of zuurstofrijk uitgehangen te worden ivm broei-brandgevaar.

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 6,95 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2023 Duller & Co | sitemap | rss