Skylt overlakbare kleurolie 2 k 5050 blank/clear

Artikel 7 van 22
€ 69,50 (inclusief btw)

Skylt (direct) overlakbare kleur-olie in een basis 5050 clear. Deze blanke basis mengt men met kleurpigment voor olie en dat maakt het tot kleurolie. Er is ook de witte kleurolie (voor m.n. wit- en grijstinten en de zwarte kleurolie.Skylt olie 2 K is de oplosmiddelvrije en daardoor esthetisch perfect verwerkende beitsolie. Aan de olie wordt de verharder (deze zorgt voor de snelle aanharding) en een kleurpigment toegevoegd (zie het kader hierboven). Skylt overlakbare kleurolie is specifiek gemaakt als beits onder (watergedragen) lak.

De olie volgt puur de zuigingsverschillen in het hout. Overtollig product wrijft men weg. Het oplosmiddelvrije karakter zorgt voor de soepele en aanzetvrije verwerking van het beitsen, heel anders dan waterbeits of lakbeits. Dit is het beitstype dat de normale moeilijkheden van beitsen naar het verleden verwijst. De kleur in het product volgt puur het hout, in principe zijn aanzetten en kleurdoublures onmogelijk. Als het hout niet goed (ten dele niet kaal) of zeer grof geschuurd (krassen) is, dan wordt dat natuurlijk wel zichtbaar - zoals elke vorm van beits dat dan zou tonen. Daarnaast vult de olie het hout direct, de beits vervangt dus 1 laag lak. Opruwing van houtvezel ontstaat normaliter ook echt niet met een olie (wel als men met watergedragen beitsen of lakken werkt). Skylt overlakbare kleurolie is vanwege dit karakter perfect esthetisch en vullend beitsen, gevolgd door een jarenlang onderhoudsvrij finish - de lak.

Deze beits-eigenschappen treft men dus ook bij bijvoorbeeld gekleurde oplosmiddelvrije olie zoals Royl 1 k (voorheen Corcol), echter dit kan men niet snel lakken.

Deze beits is gemaakt om 'direct' - zodra het hout bij goed droogwrijven met een doek geen kleur meer afgeeft - over te kunnen lakken met bij voorkeur Skylt original. Voor het aflakken van de donkere kleuren gebruikt men Skylt titaniumDuller & Co adviseert liefst langer aan te houden tussen olie en lak, zoals 24 uur.

In principe is het gebruik van andere (watergedragen) lakken ook mogelijk, zoals bijvoorbeeld Rigostep 2K mat / satijn of gloss, als men niet het ultramatte karakter van Skylt ambieert. Rigo zelf adviseert dan om toch met 1 laag Skylt lak te beginnen, wegens de uitzonderlijke hechtingscapaciteit van Skylt lak.

Net als bij andere echte (oplosmiddelvrije) olie dient de overtollige Skylt kleurolie verwijderd te worden. Door de wijze waarop het olie-kleurmengsel het hout impregneert zal plaatselijk royaler aangebrachte olie of langere inwerktijd niet tot zwaarder gekleurde plekken leiden. Ook heeft men voldoende tijd om de olie na te wrijven. Handmatig gebeurt dat in niet al te grote vlakken, enkele vierkante meters opzetten en droogwrijven. Wel moet de olie (de basis,  het gekozen kleurpigment en dan de 2e component - de harder) na menging binnen 3 uur verwerkt worden. Duller & Co voorziet in een maatspuit en mengverhouding voor eventueel opdelen.

In 1 liter voor plm. 25-50m2, sterk afhankelijk van de zuiging natuurlijk.

Let op! Skylt kleurolie moet altijd impregnerend verwerkt worden, alle overtollige olie dient binnen 45 minuten verwijderd te worden! 

Let op! Lappen met drogende olie dienen zuurstofarm opgeborgen te worden of zuurstofrijk uitgehangen te worden ivm broei-brandgevaar.

N.B. accounts van vóór 10-2019 moeten helaas opnieuw worden aangemaakt (of bestel zonder account).

Verzending via Post NL of afhalen in Haarlem. Eenvoudig kiezen uit meerdere opties en duidelijke track & trace informatie. Duller & Co rekent voor Nederland een verzend bijdrage van € 7,25 bij bestellingen tot € 90,-; daarboven gratis verzonden. Voor de verzendkosten naar o.a. België, Duitsland en Frankrijk zie vanzelf in de webshop of onder 'Contact'.

© 2019 - 2024 Duller & Co | sitemap | rss