1tofix milieuvriendelijke vulmiddelen

€ 16,90

1tofix

De vullers en kit van 1tofix ( 1 to fill) zijn in de hoogste mate dampdoorlatend. Hierdoor sluiten ze zeer goed aan bij het gebruik van lijnolieverf. Waar conventionele vullers vocht blokken (epoxy) of vocht aantrekken (polyester), heeft 1tofill de eigenschappen van de ondergrond qua dampdoorlaatbaarheid. Het insluiten van vocht is boosdoener nr 1 waar het gaat om houtrot. De eigenschappen van de bestaande ondergrond blijven met name in geval van hout intact. Ideaal voor restauratie - doeleinden.

Zeer goed hechtend, goed schuur- en boorbaar. Overschilderbaar met iedere soort verf. Toepasbaar op o.a. hout, steen en beton. Ook toepasbaar als vervanging van stopverf. Lees hier meer tips en adviezen toepassing van 1tofill. 

  • dampdoorlatend
  • volledig natuurlijk, de grondstoffen zijn grotendeels Nederlands en Europees, helpen de  Nederlandse agrarische sector te bevorderen
  • een open samenstelling, wat betekent dat ze met alle inerte vulstoffen (zoals metselzand, houtzaagsel, marmerpoeder, pigmenten e.d.) vermengbaar zijn (is voordeliger)
 
Door het karakter van deze eigenschappen werken de1toFIX producten materiaal-integrerend.
Ze vormen als het ware één geheel met de materialen, waarop ze toegepast worden (hout, steen, metaal, beton, e.d.)
Essentieel is dat vochtophoping daardoor uitgesloten is (in zoverre de rest van het systeem en de constructie dit ondersteunen).
En daarmee géén afbraak van de constructie.
 

Duller & Co voert verschillende  varianten.

-1tofill watervast OS in 0,25 of 0,75 kg - voordeliger, zolang de voorraad strekt

Water- en vorstbestendige kant en klare vuller, epoxy- en polystervervanger. Voor hout, (natuur)steen, metaal en glas. Kan gemengd worden met iedere inerte vulstof, zoals beton / marmergruis, fijn houtzaagsel, fijn zilverzand, glasparels e.d in de verhouding van maximaal 1 deel 1tofill vuller: 2 delen vulstof. Dit wordt bedoeld met de afkorting OS, open samenstelling. Met iedere verf overschilderbaar. Goed schuurbaar. Vult alle gaten in 1 of maximaal 2 keer op. Hecht direct op alle kale ondergronden. Oude (2 k) vulmiddelresten of kitresten dienen wel verwijderd te worden om het open karakter te waarborgen.

-1tofill monumenten OS in 250 of 500 gram:

Dezelfde eigenschappen qua hechting, mengbaarheid en vullend vermogen dus bruikbaar als water- en vorstbestendige kant en klare vuller, epoxy- en polystervervanger. Voor hout, (natuur)steen, metaal en glas , alleen nog een grotere dampdoorlatendheid dan de watervaste variant, dus waar vochtregulering / ademen helemaal voorop staat de keuze in plaats van epoxy.

- 1toseal BAS 0,25 / 0,5 of 0,75 kg:

Voor binnen en buiten. Vervanger voor stopverf, beglazingskit en afdichtingskit. Bij gebruik buiten binnen 1 maand overschilderen. Niet geschikt voor dragende functie in permanent natte omgeving. Na 24 uur licht schuurbaar en overschilderbaar met iedere verf. Ook stevig inwrijven met de vinger op de ondergrond voor het eerste contactlaagje is aan te bevelen. Makkelijk verwerkbaar, kleeft niet aan het mes.

- 1toseal SAS 0,25 / 0,5 of 0,75 kg:Voor binnen en buiten, de schimmelwerende Sanitair variant. Vervanger voor stopverf, beglazingskit en afdichtingskit. Bij gebruik buiten binnen 1 maand overschilderen. Niet geschikt voor dragende functie in permanent natte omgeving. Na 24 uur licht schuurbaar en overschilderbaar met iedere verf. Ook stevig inwrijven met de vinger op de ondergrond voor het eerste contactlaagje is aan te bevelen. Makkelijk verwerkbaar, kleeft niet aan het mes.

NB DE FOTO IS NIET COURANT, DE VOORRAAD WEL.

Artikelnummer: 2122-1

goto top of page